BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Katolički školski centar „Don Bosco“ Žepče je odgojno-obrazovna ustanova koju vode salezijanci Hrvatske salezijanske provincije sa sjedištem u Zagrebu. U odgoju se služe Don Boscovim preventivnim sustavom kojem su temelji: vjera, razum i ljubaznost. Salezijanci njeguju posebnu naklonost prema mladima.

ksc zepce2

U sastavu Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ Žepče su: Gimnazija, Tehničko-obrtnička škola, Učenički dom i Oratorij.

U narednoj školskoj godini 2022./2023. učenicima se uz ustaljeni program opće gimnazije nudi i program prirodoslovne i jezične gimnazije. Ovi programi gimnazije odlično pripremaju učenike za uspješan nastavak školovanja.
Tehničko-obrtnička škola za sljedeću školsku godinu u ponudi ima četverogodišnja zvanja:

• Tehničar za mehatroniku
• Elektrotehničar
• Agroturistički tehničar

Nakon stjecanja ovih zvanja možete tražiti posao ili nastaviti studij.
Od trogodišnjih zanimanja u ponudi su:

• Elektroinstalater
• Elektromehaničar
• Instalater centralnog grijanja i klimatizacije
• Zavarivačksc zepce

Moderno opremljen učenički dom nudi mogućnost smještaja za učenike koji dolaze u iz drugih mjesta domovine i svijeta. Svim ovim ustanovama su zajednički prostori kao poticajni odgojni ambijent kojem pripada i polivalentna sportska dvorana, vanjski sportski tereni i prostrano dvorište. Katolički školski centar „Don Bosco“ kroz redovitu nastavu, oratorijanske programe i aktivnosti, izvansnastavne aktivnosti, radionice, studijska i stručna putovanja , kulturnu aktivnost, želi osigurati cjelovit odgoja mladih osoba.
Za vas mlade živimo i radimo!

Napomenut ćemo da je:
Katolički školski centar ustanova je koju vode salezijanci Hrvatske salezijanske provincije sa sjedištem u Zagrebu.
U svom radu nadahnjuju se evanđeoskim vrijednostima kao i na djelu sv. Ivana Bosca, osnivača salezijanske družbe. Škola želi odgojiti nastojeći pomoći svakom svom učeniku da:

postigne humanističku i opće kulturalnu izobrazbu,
bude otvoren društvenim potrebama,
bude kršćanski zrela i slobodna osobnost.ksc zepce1

Tri su bitne karakteristike ove Ustanove. Riječ je o školi, i to katoličkoj i salezijanskoj.

ŠKOLA: odgojna institucija koja promiče razvoj zdrave i uravnotežene osobnosti pod sljedećim vidovima: kulturološkim, osjećajnim, društvenim i duhovnim.
KATOLIČKA: vlasništvo je Katoličke crkve kojoj je prvotna zadaća evangelizacija. Nije katolička po tome što se u njoj izučava katolički vjeronauk, nego se njezin odgojni i kulturološki projekt temelji na kršćanskim vrijednostima koje postaju unutrašnja motivacija, nadahnjuju metodologiju, određuju ciljeve.
SALEZIJANSKA: vode je salezijanci, duhovni sinovi sv. Ivana Bosca koji je za mladiće svoga vremena darovao život nastojeći ih odgojiti kao poštene građane i dobre kršćane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za objavu dostavila Maja Spajić