Garevac
Typography

delegacija hdz u garevcuGAREVAC – U srijedu 13. svibnja 2015. godine je župu Marija Majka Crkve u Garevcu i općinu Modriču posjetio dopredsjednik Republike Srpske i predsjednik Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina Josip Jerković i ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS i dopredsjednik HDZ BiH Davor Čordaš.

Tom zgodom su razgovarali o povratničkom životu Hrvatskog puka ove župe i općine te što bi se moglo učiniti za poboljšanje života ove populacije na tom području.

Prilikom obilaska župne crkve vlč. Bajinović upoznao je dopredsjednika i ministra sa stanjem u župi koja trenutno broji 130 župljana. Župna crkva je 2005. godine potpuno obnovljena i posvećena.
Potpredsjednik RS Josip Jerković je u općini Modriča kazao da su predstavnici Hrvata u Republici Srpskoj u zadnjih nekoliko godina nezadovoljni povratkom Hrvata u ovoj općini i odnosnom lokalne vlasti prema povratnicima, a posebno sigurnošću povratnika.

Za rukovodstvo općine Modriče kazao je Jerković, da dobro vode lokalnu upravu, i da ih treba podržati u namjeri da to postane jedna od razvijenih evropskih općina.

Također su posjetili i Otvorenu kuću u Garevcu.

Nama ostaje nada da su ovim posjetom dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, ministar za izbjegla i raseljena lica RS Davor Čordaš i predsjednik Skupštine općine Modriča Petar Gagulić barem primijetili da u nizu nedostataka u Garevcu nedostaje i jedna trgovina koja bi zasigurno doprinijela poboljšanju života ove populacije da žive život dostojan današnjeg čovjeka.

Također se nadamo da je delegacija primijetila i nepropisno dodijeljene kućne brojeve i da će se zalagati da se i to jednoga dana dovede u red.

PRESS Posavina.org{jathumbnail off}