Garevac
Typography

GAREVAC / U četvrtak 14 prosinca 2017. godinee u 9.30 sati okupili su se Garevljanke i Garevljani da bi okitili ovogodišnja Božićna drvca u garevačkoj župnoj crkvi. Ove godine se okupio najveći broj mještana do sada, a bilo ih 28. i to: Pavo i Beti Jagustin, Pero Jagustin „Grga“ Dijana i Zlatko Kovač, Darko i Mladen Križić, Mara-Jela Marković, Petar Omazić, Kaja, Manda, Mara, Perija i Roko Perić, Kata i Zoran Perković, Kaja Šerić, Ivo Spajić, Ana „Milešinca“ Mara „Rokina“, Ružica i Pavo„Kulenov“ Stanušić , Niko Tokić „Brkica“ Matija i Marko Vukadin, Anka, Ivka „Batina“ i Ilica Zelić.

28

Da bi se posao odradio u najkraćem mogućem vremenu do 12.00 sati a da bi to sve izgledalo onako kako treba biti garevačke župljanke i župljani su sami sebi dali zadaću i odradili taj dio posla.

Da bi ovogodišnji borovi izgledali još ljepše ove godine su se pobrinuli Kaja, Mara i Roko Perić koji su donijeli dekoraciju i lampice a vrijedne župljanke Ana, „ Milešinca“ Mara, „Roknica“ Mara „Ilijna“ i Ružica Stanušić su donije pite, kolače i kolačiće dok je župna dvorkinja Dijana Kovač skuhala kavu i vino, a župnik Filip ih je pozvao u župni dvor na druženje i gdje su i poslužili domaćim pitama, kolačićima i kolačima.

Uz to im se župnik Filip obratio riječima: moram pohvaliti i zahvaliti svojim župljanima. Uvijek su spremni pomoći. Hvala im i dobri Bog neka ih nagradi!

Dva visoko izdignuta i okićena bora koja su ove godine posječena u župnom dvorištu čekaju blagdan BOŽIĆA i rođendan Isusa Krista. Uz Uskrs to je glavni kršćanski blagdan, a proglašava da je Sin Božji postao čovjekom.

Blagdan Božića je stoga priznavanje Isusovog božanstva i čovještva, ali i prvi susret s njime, s njegovim cjelovitim otajstvom. Božić kao ime za taj blagdan ima osobitu ljepotu, čar i osobitu povijest. Pruža poruku o Bogu, ali isto tako poruku o čovjeku. Te dvije poruke su osnova poruke o miru. U božićnom svetkovanju i čestitanju te poruke dolaze do izražaja i Božiću daju osobitu intimnost i značenje obiteljskog blagdana.

Za GIP piše Mišo Perak