Mišo Perak
Typography

Ovaj portal ustrajno prati događanja i sudbine naših ljudi koji svojom sudbinskom životnom stazom koračaju diljem svijeta i svojim neobičnim i ustrajnim radom i poštenjem pronose pozitivan glas posavski kako u svom zavičaju tako i izvan granica rodne nam grude Bosanske Posavine.

Ovaj puta vam želimo predstaviti mladog Ivana Barbarić, sina Ane Ćubel iz Srnave i Vlade Barbarić iz Posavske Mahale – Odžaka koji je rođen 14.09.1996. godine u Schlierenu u Švicarskoj.
Ivan je uspješno završio srednju naobrazbu i dobio zvanje Sanitarnog instalatera te se dalje obrazuje za projektanta građevinske tehnologije i sanitarnih uređaja i postaje voditelj projekata i instalacija.

Trenutno je zaposlen u poduzeću Karl Waechter AG u Cirihu gdje planira instalacije za sanitarije, grijanje i hlađenje.

Uspješan je radnik i voli sve ono što vole mladi.

Međutim ovaj puta ne želimo pisati o uspješnosti naših mladih u ovoj Alpskoj zemlji već o nečem puno zanimljivijem ,a to je o ljubavnoj vezi koja između njega i njegove izabranice traje već pet godina i koju su u subotu 24. travnja 2021. okrunili svojim zarukama i budućim zajedničkim životom.anja i ivan zaruke

I tako se velika ljubav koja traje već pet godina između Ivana i Anje Gagulić Garevačke gore list, kćeri Anđe i Mate Gagulić rođene 9.7.1997. u Menzikenu u Švicarskoj koja je završila srednju naobrazbu i dobila zvanje ekonomistice u općini Teufental u kantonu Aargau u Švicarskoj, a trenutno radi u uredu trgovačkog registra Aargau.

Kao mala djevojčica redovno je s roditeljima i bratom dolazila u Garevac, voljela njegovu njegove običaje i plodnu posavsku ravnicu.

Danas ta mala i vesela djevojčica postade i zrela djevojka koja ima svoj životni cilj i zna što želi. Na poziv GIP-a i njegovu organizaciju 2014. godine kao tinejdžerka se prijavila na natjecanje za izbor Miss Ten Garevca u Garevcu na čemu smo joj i danas zahvalanja i ivan srce1Uredništvo portala im već sada želi čestitati na toj čvrstoj odluci koju su iz ljubavi donijeli i neka ih takva ljubav vječno prati. Neka svoju djecu uče odakle su im korijeni i da te korijene nikada ne zaborave.

A našim mladim Posavljanima bih poručio da se ugledaju na ovih dvoje mladih i bez straha nastave ići mirnim i tihim stopama u budućnost.

Za Posavinu.org piše: Mišo Perak