Mišo Perak
Typography

Danas 22.3.2021. je u Modriči u kino Sali počelo prvo kolektivno cijepljenje građana u starosnoj dobi 65+. Ukupno se cijepilo 50 osoba i to ruskim cjepivom, a revakcinacija bi trebala biti 12 travnja 2021. Nakon javne objave o cijepljenju građani su se javljali medicinskim sestrama obiteljske medicine koje su im kazale kako će se cijepljenje održati danas 22.ožujka 2021. godine u kino Sali u Modriči u 10.00 sati.

Tako se okupio prvi broj naručenih mještana na ljetnoj pozornici ispred kino Sale gdje je bilo obilježeno dvadesetak mjesta za čekanje s potrebnom distancom što nije poštovano jer su se svi nagurali ispred vrata.

cjepljenje modrica1

Po riječima mještana i njihovom mišljenju najveći problem se pojavio u organizaciji i kontroli. Bilo potrebno imati jednog redara ispred vrata.

Nakon manjih problema oko prozivki, svi pacijenti su evidentirani i ljubazno pregledani kod svojih obiteljskih ljekara.

Svaki pregledani pacijent dobio je svoje mjesto za čekanje u improviziranoj čekaonici, s obilježenim mjestima i potrebnom distancom. Nakon čega je pristiglo i cijepivo.

Prema propisima pola sata nakon pristizanja cjepiva otpočelo je cijepljenje tako što su dežurni po mjestu sjedenja u grupama od po 4 osobe upućivali pacijente u posebnu kabinu. Nakon cijepljenja vraćali su ih natrag i tražili da tu ostanu najmanje 15 minuta.

Na izlasku iz kino Sale administrator je u izdavao potvrdu o cijepljenju te upisivao datum za revakcinaciju.
Sve je završeno oko 11 sati i 30 minuta.

cjepljenje modrica2

Po riječima cijepljenih organizacija je bila veoma dobra s izuzetkom čekanja ispred vrata pri dolasku. Potrebno je da i tu bude redar koji će raspoređivati pristigle na obilježena mjesta kako bi se ispoštovala distanca.

Cijepljenje su organizirali timovi Doma zdravlja na čelu s direktorom Darkom Stefanivićem i općinskim kriznim štabom kojim je koordinirala šefica kabineta načelnika općine Tamara Taša Evđić.

Ukupno je bilo oko tridesetak angažiranih radnika.
Pacijenti su zadovoljni i zahvalni svima koji su ovo osigurali i organizirali.

Ujedno savjetuju budućim pozvanim da treba da pristupe cijepljenju bez nervoze i da se pripreme za postupak koji traje ukupno manje od dva sata.

Cijepimo se, čuvajmo i zaštitimo sebe i druge riječi su današnjih cijepljenih Modričana.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak