Modriča
Typography

MODRIČA – U srijedu 30. ožujka 2016. godine u Modriči je odigrana humanitarna utakmica poznatih nogometaša iz BiH i Hrvatske na kojoj je prikupljen prilog od 4.000 KM za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama u Modriči.

Utakmicu, odigranu pred više od 1.000 gledatelja na stadionu “Dr Milan Jelić”, organizirali su Fondacija “Petar Jelić”, Fudbalski klub “Modriča Maksima” i Fondacija “Humane zvijezde Hrvatske”.

Predsjednik Fondacije “Petar Jelić”, sin bivšeg predsjednika Republike Srpske i predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH, rekao je da je humanitarna akcija već uspjela i da će novčani iznos biti znatno veći u narednih 15 dana, koliko će trajati prikupljanje posredstvom posebnog žiro računa.

Jelić je istakao da Fondacija, koja je osnovana prije godinu i pol dana, ima veliki broj članova koji su, uz pomoć donatora, organizirali 35 manjih i većih humanitarnih akcija prikupljanja novca i drugih sredstava za ugrožene u poplavama, socijalno ugrožena lica i organizacije koje okupljaju ova lica.

Jelić je kazao da su vremena teška i da je svaka pomoć dragocjena ugroženim osobama.

humane zvijede1

Uz pomoć prijatelja iz svijeta sporta, članova Fondacije i stanovnika Modriče tokom ljeta organizirat ćemo novu akciju, a prikupljena sredstva donirati onima kojima budu najpotrebnija – najavio je Jelić.

Za ekipu “Fondacija Petar Jelić”, osim Petra, nastupio je poznati Modričanin Nikola Nikić „Grba“, Dario Damjanović, Miroslav Drinić, Ivan Mitrić, Dragan Radić, Ešref Jašarević, Vladimir Pročiković, Bojan Tripić, Ljubiša Savić.

Tim “Humane zvijezde Hrvatske” predvodio je legendarni hrvatski golman Dražen Ladić, a nastupili su Mario Lučić, Dražen Ilić, Boris Živković, Miroslav Bičanić, Stjepan Jukić, Edin Mujičin, Goran Vlaović, Amir Kazić, Anton Laban, Mato Neretljak i Branko Tušek.

Treneri ekipa bili su Marko Stojić i Ivica Grnja.
Utakmicu je, između ostalih, gledao i bivši trener “Crvene zvezde” Ljupko Petrović.
Početni udarac na utakmici izveo je Miljan Bencun, korisnik usluga Dnevnog centra u Modriči.
PRESS Posavina.org