Nada Koturić
Typography

ORAŠJE - Puno radosti, osmjeha, pjesme, ali suza roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, pratili su završni program članova Udruge „Put u život“ Orašje. Programom su označili kraj školske godine uoči školskoga raspusta. Odlično uvježbane recitacije plod su, kažu nam, višetjednih priprema u koje su uložili i posljednji atom svoje snage jer su se željeli predstaviti u najbolje svijetlu svojim roditeljima i prijateljima Udruge koji su našli vremena pratiti njihov program. U svemu su im sa puno ljubavi pomagali desetak pridruženih volontera, inače studenata Centra studiranja u Orašju, Sveučilišta Mostar, fakulteta Socijalnog rada.

Koordinator rada Udruge Hajra Halilović, logoped i audiolog pojašnjava kako Udruga okuplja 150 članova od kojih je njih 30 redovitih korisnika različitih programa „Puž-a“, od dnevnih radionica koje se održavaju u okviru dnevnog boravka ili pak individualnih defektoloških i psiholoških tretmana.

puz02 nak bih 300620

Korisnicima PUŽ-a su na raspolaganju tretmani socijalnog pedagoga i kliničkog psihologa ,programi audioloških tretmana za djecu od jedne godine pa do odrasle dobi, defektološki tretmani, radionice, rad u senzornoj sobi. Ružica Klajić i Ana Mikić voditeljice dnevnoga boravka.

Sa puno truda, strpljenja ali i ljubavi prema djeci vode odgovora posao Udruge vezan za dnevni boravak djece. -Ovo je prekrasan rad kojeg možete raditi samo ako volite ovu prekrasnu djecu i članove Udruge.

Toliko nam pružaju svoje pažnje, povjerenja, ljubavi da ih se ne može a ne voljeti punim srcem i dati sve od sebe da im pomognemo, educiramo ali i zabavimo jer kroz igru najbolje savladavaju zadaće u koje ugrade i posljednji atom svoje snage, kažu nam Ana i Ružica.

To su nam potvrdili i volonteri. –Puno emocijama ugradimo svakim svojim dolaskom u ovu Udrugu i iznova joj se vraćamo jer ovo je mjesto sa toliko pozitivne energije koje isijavaju ova djeca i svi članovi da dolazimo gotovo svakodnevno i na rasporedu koje nam voditeljice Ružica i Ana kažu.puz01 nak bih 300620

– Kada vidimo koliko je ovoj djeci važan nastup jer kroz to vide i osobni uspjeh ne možete biti ravnodušni već im se pridružite i u svemu pomažete. Mi ne moramo svakodnevno dolaziti u Udrugu ali to činimo jer nam je lijepo sa ovom djecom, pojašnjava nam jedan od volontera Agančetović i dodaje, ja bih mogao o ovoj djeci pričati danima i njihovoj privrženosti onima koji im posvećuju pozornost. U najkraćem ću sao reći, to su ljubav, emocije, suosjećajnost, dobrota.

Za Posavinu.org piše Nada KOTURIĆ