Nada Koturić
Typography

HOK Domaljevac osvojio je još jedan u nizu povijesnih uspjeha plasmanom u finale KUP-a BiH u odbojci a nakon natječaja kojeg je objavio odbojkaški savez BiH HOK Domaljevac je po prvi puta domaćin je finalne utakmice. Povijesna je to utakmica za klub i općinu Domaljevac Šamac. Zasluženo, svojom respektabilnom igrom i uspjehom kluba iz jedne male sredine koji postiže velike uspjehe zahvaljujući prije svega entuzijazmu trenera Zlatka Ivića ali i uprave kluba skupa sa igračima, Hrvatski odbojkaški klub dobio je domaćinstvo finala Kupa Bosne i Hercegovine.

U sportskoj dvorani u Orašju odigrat će se finale Kupa BiH u muškoj odbojci za seniore a sastat će se u nedjelju 13.03. stari rivali. U ovogodišnjoj finalnoj utakmici odbojkaškog KUP-a BiH za muškarce sastaju se se dva odbojka diva, favorit i po sedmi puta državni prvak, ekipa OK „Mladost“ Brčko i HOK „Domaljevac“, ekipa poznata po tome što ostavlja srce na terenu. Tim su povodom održali press konferenciju na kojoj su se medijima obratili trener Ivi, predsjednik Kluba Vlado Blažanović i igrač Nikola Mijatović.

prees

Povijesni susret

- Pred nama je važan i mislim jako dobar susret a očekivanja su da ćemo uz pomoć najboljih u BiH navijača donijeti u naše vitrine prvi pokal pobjednika državnog Kupa, zajednička je izjava predstavnika HOK Domaljevca koji je skriva da su odbojkaši brčkog favoriti ali niti malo ta ih činjenica ne obeshrabruje, naprotiv potiče na izazov. Legenda kluba Zlatko Ivić, trener HOK Domaljevca ujedinio je odbojkaške snage Posavine i došao ustrajnim radom do samog vrha jer shvatio je odavno, sport je univerzalni jezik koji spaja ljude. Ima respekt prema odbojkašima Brčkog jer smatra ih u posljednjih deset godina najboljom ekipom.

Ipak , kaže, imaju i oni adute koje će otrkiti na samoj utakmici a među njima je i činjenica da su ček četiri igrača HOK Domaljevca do sada bili u ekipama osvajača državnog KUP-ova ( kapiten Davor Dominković, libero Anto Oršolić, Nemanja Božić i Velibor Vuković) od kojih i očekujemo najviše. Ekipa je u odličnoj formi, nema ozlijeđenih pa će to biti prava sportka poslastica. Predsjednik kluba Vladimir Blažanović potvrđuje nam da u klubu postoji velika ljubav prema sportu, timski rad i entuzijazam kao glavni pokretači a što se susreta tiče igrač Mijatović kojemu je ovaj susret dosadašnjih vrh karijere poručuje:-Možda su brčaci blagi favoriti na papiru ali za mene i cijelu ekipu mi smo bolji u svim segmentima igre i vjerujemo u našu pobjedu.press2

50 godina odbojke

Odbojkaša priča HOK Domaljevca postala je simbol šire Posavine, a ne samo jednom malog bh mjesta koje je zapravo po tome postalo veliko jer širi optimizam među mladima, pokazuje kako se iz ničega može stvoriti nešto. HOK Domaljevca inače baštini odbojkašu tradiciju dugu preko 50 godina. Pobjednički duh baštine i danas.-Ako krenemo od natjecanja u Hrvatskoj ligi, još dok u BiH nije bilo moguće natjecanje jer je oružje govorilo, dva puta su bili viceprvaci prvenstva i isto toliko vice prvaci kupa Hrvatske a na europskoj sceni smo najveći smo plasman imali sa petim mjestom u CEV Kupu.0

U natjecanjima u BiH i Federaciji BiH osvojili smo praktično sve. Bili smo prvaci u pionirkoj kategroiji, kadetskoj i juniorskoj također, osvojili smo Kup F BiH tri puta u seniorima, osvojili smo i u juniroskoj kategoriji sam vrh jer smo bili državni prvaci a također i pioniri, ponosno ističe trener Ivić.

press1

Tribine sportske dvorane u Orašju sa oko tisuću sjedalica bit će širom otvorene za gledatelje bez ograničenja a utakmicu će prenositi i tv kanal BH RT 1.Dovoljno je to razloga za praćenje jednog povijesnog susreta za posavsku odbojku.

Za GIP piše Nada Koturić