Nada Koturić
Typography

Odlična utakmica prepune tribine i sportska atmosfera u kojoj je HOK Domaljevac na svojem terenu sportske dvorane Školskog centra fra Martin Nedić u Orašju zabilježio zasluženu pobjedu rezultatom 3:1 u setovima ( 21:25, 25:19, 25 :17 i 25:19), u najkraćem je saldo prve utakmice Finala playoofa Premijer lige BiH, u kojoj se HOK Domaljevac sastao sa OK Radnikom Bijeljina.

–Kazao sam na samo početku utakmice svojim momcima, vi ste već sada za mene ali i za sve ljubitelje odbojke u Posavini prvaci, jer ste bili prvi na tabeli u regularnom dijelu, postigli ste povijesni uspjeh kojeg klub nikada nije dosegnuo tako da mogu neopterećeno ući u utakmicu.odbojka4

Naravo da smo zaslužili svojim radom i požrtvovnošću na terenu konačno osvajanje i naslov državnog prvaka, a korak smo do njega, kazao nam je trener HOK Domaljevca Zlatko Ivić, netom nakon odigranog susreta u kojoj je dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta, i to u velikom broju i sa navijačima protivničkoga kluba. Očito su u Bijeljini vidjeli kako domaljevačkim navijačima nije teško otići do njihovog grada, pa i do puno udaljenijih mjesta kako bi pratili svoje miljenike, pa se taj pozitivni val polagano se širi kao još jedna pozitivna reakcija na sportsko čudo malenog Domaljevca i ogromnog odbojkaškog uspjeha.

Vrhunska odbojka

Iako je prvi set protekao u prepoznatljivom grču u kojem se nisu odbojkaši HOK Domaljevca pokazali u najboljem svjetlu, već u drugom setu pruga priča jer svi elementi igre došli su do punog izražaja kod izabranika trenera Ivića, od bloka i obrane do servisa. Naprosto, svi igrači su briljirali pa nema potrebe nikoga izdvajati. Publika je uživala u vrhunskoj odbojci kakvo zaslužuje finale playoffa BiH. OK Radnik je svakako bio neugodan protivnik za domaljevačke odbojkaše jer već je ranije zabilježio pobjedu protiv domaljevčana, no porazi su bili samo kratkotrajna silazna putanja kluba.

-Ja cijelo vrjeme znam da smo kvalitetnija momčad, ali oni imaju prednost od mogućnosti stalnog izbora od 12 igrača, dok ja moram uzimati mlade igrače još nedorasle ovom rangu natjecanja i treninga. Međutim, naši bivši igrači nas ne zaboravljaju i povremeno pomažu kroz treninge kao što nam se često pridružuje kada dođe iz Francuske naš Jovo Bijelić, ali i drugi. Već je poznato, mi igramo srcem, za nas je sport igra radost a ne novčana dobit, i na toj osnovi i gradimo naš uspjeh, poručuje Ivić.odbojka

Mentalna snaga kluba

Imali smo 20 servis grešaka i sa takvim servisom nismo mogli dalje. Domaljevac je igrao sjajno i čestitam im na tome. Očekivali smo odličnu utakmicu i takva je bila, a publika daje izvanrednu atmosferu koja se ne može iznevjeriti pa se daje sve na terenu. Nadamo se pobjedi u Bijeljini a onda se opet vidimo u Orašju, poručuje Dušan Perišić, kapiten OK Radnika Bijeljina. I trener OK Radnika Vkadimir Šarenac u analizi susreta također potvrđuje fantastičnu igru i snagu domaljevačkih odbojkaša.

Priznaje da nisu imali adekvatan odgovor na takvu igru, presudan je, kaže, bio izostanak nekoliko igrača. Kapiten domaće momčadi Davor Dominković uvijek staloženo prima uspjehe pa i poraze svojeg kluba. Ovoga puta nije skrivao zadovoljstvo.-Držali smo se svoje taktite koja istina na početku nije imala rezultata, ali već kasnije to je bila dbitna kombinacija. Mentalna snaga nas krasi i možemo se uvijek vratiti, čak i nakon poraza kao pobjednici a to mogu samo najbolji, tvrdi kapiten Dominković.

Korak do trona odbojke

Pred odbojkašima HOK Domaljevca je već predstojeće subote teška utakmica u Bijeljini. Ipak Ivićevi odbojkaši odlaze rasterećeno jer imaju pravo izgubiti u finalu playoffa, budući su zabilježili rvu pobjedu, za razliku od domaćina. To je opet, sa druge strane, za odbojkaše Bijeljine poseban izazov da daju maksimum. Kako se igra u dvije dobivene utakmice, u slučaju poraza, treća utakmica ponovo bi se igrala u Orašju. U suprotnom, dvije pobjede HOK Domaljevac odvest će na zasluženi državni tron prvaka odbojke.

Za posavinu.org piše: Nada Koturić