Nada Koturić
Typography

Plesni klub LDF Odžak postiže zavidne uspjehe u svetu plesa sa najmlađe donoseći na taj način osmjehe i radost brojnih posavskih djevojčica i dječaka. Posljednji uspješni nastup zabilježili su u velikoj sportskoj dvorani Mejdan u Tuzli gdje je održan tradicionalni "Tuzla Dance fest". Taj veliki plesni turnir okupio je preko 750 natjecatelja iz regije.

 

djeca ples1

Djeca plesnog kluba LDF Odžak

Plesači Plesnog kluba LDF Odžak predstavili su se u dvije grupe, najmlađi u kategoriji formacija DF mini i stariji grupa DF djeca 2. Obadvije grupe Plesnog kluba LDF Odžak bile su iznimno uspješne i vratile su se u Odžak s osvojena čak dva prva mjesta. U klubu već vrijedno rade na novim koreografijama, stoga svi oni koji se žele njima pridružiti vrata su im, poručuju, širom otvorena.

Djeca vole ples

Vrijedni isticanja su i rezultati Plesnog kluba iz Šamca „Princess“ koji ima već 15. godišnju tradiciju rada. Član je Europske plesne federacije. Španjolska Beč, Italija, Hrvatska samo su neke od posjećenih destinacija. Ovih su dana započeli rad i sa mališanima Orašja. Kakvu sve radost može ples donijeti onima koji ga vole, doznali smo na jednom od tečajeva koji se odvija u prilagođenoj za te namjene dvorani Derby restorana u Orašju, jer zapravo je cijelu priču oko pokretanja škole plesa, doznajemo, pokrenuo je Ivo Knežević. Zatekli smo razdragane roditelje i djecu koji su učili prve plesne korake. Roditelji su izgleda jedva dočekali organizirali ples za svoje najdraže. Milica Stanišić predsjednica je Udruženja plesnog kluba Princess podijelila je sa nama iskustvo istinskog uživanja u druženju kroz ples sa djecom.

djeca ples

Djeca iz Orašja sa njihovog sata plesa

-U Orašju je škola plesa organizirana za oko 40 djevojčica u dvije dobne skupine. Preferiramo moderne plesove jer to djeca obožavaju a ples prilagođavamo uzrastu. Posjećujemo seminare pa znamo što djeci odgovara i stvaramo koreografije za određeni uzrast djece. Djeca obožavaju plesati i nadam se da će ovo zaživjeti u Orašju, kazala nam je Stanišić.

Bez dječaka

Klub „Princess“ broji 60 djece i sve su djevojčice.- Bilo je pet dječaka, no kada oni malo porastu odustaju, pa se preorijentiraju na nogomet i slične sportove. U Orašje su se dva dječaka prijavila, no i oni su odustali, no djevojlice ostaju vjerne plesu i stalno pristižu nove kandidatkinje , kaže Milica. „Princess“ djeluje i humanitarno a prikupljena sredstva najčešće usmjeravaju djeci sa posebnim potrebama. Sa posljednjeg natjecanja u Beogradu pobrali su buran pljesak i prvo mjesto, a trenutno se pripremaju na odlazak u Španjolsku. Kako u svojim vitrinama imaju već 25 pehara, ne sumnjamo da će i sa ovoga putovanja zablistati nova nagrada.

Za posavinu.org piše: Nada Koturić