Nada Koturić
Typography

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Dražen Barbarić uručenjem diploma diplomantima, prvostupnicima i magistrima socijalnog rada Centra studiranja u Orašju potvrdio je da su studenti valjano svladali zakonom propisani studij, položili sve ispite, svladali program studija i uspješno svoje školovanje priveli kraju.

sveuciliste orasje1

Uz dekana dr. Barbarića, na svečanosti u Centru studiranja Posavina, koji se nalazi pod krovom Školskog centra fra Martina Nedića, bili su i prodekanica Senka Maričić i prodekan Marko Odak. Roditelji i prijatelji pljeskom su pozdravili njihov ulazak u akademsku zajednicu i novo poglavlje života.

Puno neprospavanih noći

- Ovom svečanom prisegom obvezujete se da ćete u obavljanju svoje dužnosti služiti boljitku i probitku naše domovine, s dužnim poštovanjem govorit ćete o Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i čuvati vjernost temeljnim načelima predanog vam znanja te svekolikom marljivošću založiti se kako bi stečene spoznaje na Sveučilištu, a učenjem i iskustvom proširene, bile djelotvorne i služile na korist i čast našem narodu. Naposljetku, vjerujem da ćete neumornim trudom poštivati načela i nauk ovog fakulteta - poručio je studentima u Orašju dekan Barbarić. Na svečanosti je osam diplomanata primilo diplome za završen preddiplomski Studij socijalnog rada, pet prvostupnika odnosa s javnošću i 15 magistara socijalnog rada.sveuciliste mostar2

Student Tarik Agančetović zahvalio je uime svih studenata dekanu, svim profesorima i suradnicima čijom su brigom, kazao je, završili studij i dosegnuli akademski stupanj. Zahvaljujem i svim roditeljima koji su pratili naše školovanje i cijeloj zajednici koja nam je omogućila da ovdje studiramo. Bilo je tu puno neprospavanih noći, puno učenja, ali kada se dođe do kraja studija, sve se to zaboravi i ostaje lijep osjećaj da smo uradili nešto dobro za svoj život, kazao je u emotivnoj zahvali uime svih studenata Tarik. Inače, ovaj vrijedni student od najranije dobi volontira u udruzi koja se brine o djeci s poteškoćama u razvoju “Put u život” Orašje.

- Ja svoj život vidim u struci, u svojem Orašju i uz posebnu djecu s kojom se družim i pomažem im još otkako sam bio dijete, pa je to nekako i odredilo moj životni poziv - kazao nam je Agančetović. Tradicionalnim bacanjem kapa u zrak označili su završetak jednog važnog poglavlja svojega života ispunjenog učenjem, svladavanjem znanja i, u konačnici, okrunjenog diplomom.sveuciliste orasje

Centar studiranja u Orašju pri Sveučilištu u Mostaru odavno je postao akademsko središte za studente Bosanske i slavonske Posavine, a nerijetko dolaze iz Hrvatske - iz udaljenijih gradova Istre i Zagorja, čak i iz Dubrovnika. Od voditelja studentske službe, službeno nazvane Sveučilišni centar Posavina, doznajemo kako je trenutačno u Orašju upisano više od 300 studenata, od kojih je oko trećina iz Hrvatske.
Socijalni rad, kriminalistika...

Upisani su na Filozofski fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Pravni fakultet te smjerove: Socijalni rad, Informatika, Predškolski odgoj, Razredna nastava, Pravo i kriminalistika i Sigurnosni menadžment.

Za posavinu.org piše Nada Koturić