Nada Koturić
Typography

Posavina je dobila svjetskog prvaka u kickboxingu. Mladi 17. godišnji Teo Grgić iz Potočana kraj Odžaka predstavljajući Bosnu i Hercegovinu u svoju je Posavinu sa Svjetskog kupa u Italiji za čak 1.800 sudionika donio je ni manje ni više već zlato, pehar i zlatnu medalju. Teo je osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora do 79 kg. Zlatni Teo tri puta je bio prvak Europe u tekwondou, osam puta državni prvak u kickbokingu, državni prvak u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji 2023.g. kickbokingu, ukupno nositelj 130 raznih medalja i osvojena 15 pehara.Upoznali smo skromni mladog sportaša koji svoj zlatni uspjeh posebno ne ističe.

Teo je inače gimnazijalac Srednje škole u Odžaku. Kako na sportskom polju ostvaruje najbolje rezultate tako Teo niti malo ne zaostaje ni u učenju.

Zlatni Teo

-U mojoj juniorskoj kategorijskoj u Italiji je bilo 13 natjecatelja i bio sam najbolji. Zato što sam imao dobre rezultate u ranijim natjecanjima odmah sam išao u polufinale sa kvalitetnim protivnicima ali ipak sam pobijedio, kratko nam odgovara zlatni Teo i vrlo skromno ističe sjajan uspjeh koji je ostvario na pragu punoljetstva.

teo grgic

-Za uspjeh e trebalo puno rada, puno odricanja ali već odavno sam naučio kombinirati školu i sport i to odlično uspijevam. Počeo sam još od četvrte godine i praktično od vrtića sa nekoliko prijatelja trenirati u svojem klubu Kickboxing klub 2002. Odžak i cijelo vrijeme sam u Odžaku u tom klubu ostvario sve uspjehe. Stasao sam uz dva trenera, najprije sa trenirao sa Nikolom Matanović, a onda sa Adnanom Šaldić. Nakon Adnana ja sam postao i trener u klubu, priča nam Teo. Sve to pak povećava značaj zlatne medalje jer Teo zapravo nema svojeg trenera već sam trenira, i uz sve to pokušava tajne borilačkih vještina prenijeti i na najmlađe.

Kickboxing klub 2002.

Za jednu malu sredinu donijeti toliko pehara i zlatnih medalja koje se gotovo ne mogu pobrojati izniman je uspjeh, smatra Teo.-Imamo u klubu još svjetskih i europskih prvaka , nisam ja jedini, a državnih prvaka je bezbroj. Iz Odžaka je izašlo puno kvalitetnih boraca u borilačkim vještinama pa su neki od njih stigli čak i do profesionalnih borbi. Što se mene tiče ovo je meni bio izazov mogu li ja uspjeti u ovom sportu, bio sam strpljiv, stalno trenirao i evo rezultati nisu izostali, stigao sam do svjetskog uspjeha. Sada mi je u fokusu škola da ostvarim najbolji rezultat a onda i da upišem Medicinski fakultet, otkriva nam Teo.

Ponosni otac

Na sportskom terenu zlato, a u školskim klupama petice, san svakog roditelja. Ponos ne skriva otac Grga Grgić, aktualni predsjednik Kickboxing kluba 2002. Odžak. Pokušao je skriti suzu u oku dok govori o uspjehu Tea: Naravno da sam ponosan na Tea. Odličan je i sin i sportaš. teo grgic1

U Italiju sam ga pratio i bio u kutu dok se borio. Nije mi baš svejedno kada dobiva udarce jer tada razmišljam i osjećam kao roditelj pa imam dozu straha, ali njegova srčanost i sigurnost uvijek me umire. Kada se sve završilo, Teo pobijedio, izašli smo iz dvorane i samo par minuta gledali jedan u drugog i gotovo u glas kazali, pa je li to moguće, je li stvarnost ili san. To je neopisiv osjećaj ponosa i sreće, kazao nam je emotivno Grga. Govoreći o povijesti kluba ističe da je osnivač kluba Nikola Matnović koji je 2016.g. otišao u Njemačku a onda je preuzeo kormilo Grgić.- Danas imamo oko 25 aktivnih natjecatelja. Imamo prostor za treninge i mislim da smo vrlo uspješan klub, zaključuje predsjednik Kickboxing kluba Grga Grgić

Za posavinu.org piše: Nada Koturić