Nada Koturić
Typography

Taekwondo klub Orašje niže uspjehe u gotovo 30 g. djelovanja. S dvaju turnira u Srbiji u Orašje je donio 11 medalja, od kojih sedam zlatnih, te pehar za treće ekipno mjesto. Taekwondo klub Orašje, prvi registrirani klub u BiH pri Taekwondo savezu, nastavlja nizati pobjede i gotovo tri desetljeća donositi medalje u svoje Orašje. Vrijedno i uporno vježbaju pa ni rezultati ne izostaju, piše Večernji list BiH.

Pregršt odličja

Kamo god ide, Taekwondo klub Orašje doma se vraća s odličjima, a dosad su ih njegovi članovi nanizali više od tisuću, od kojih oko 400 zlatnih. Tijekom godina rada, a nagodinu obilježavaju 30 uspješnih godina, kroz klub je prošlo oko 1500 djece. Sa svakog prvenstva, u pravilu, donose medalje, i to ne jednu već desetak i više.taekwondo orasje

Ovaj su put sudjelovali na dva prvenstva u Srbiji (Pazova i Pančevo) i osvojili ukupno 11 medalja, od kojih sedam zlatnoga sjaja. Sudjelovali su najprije na prvenstvu "Imperium Pazova Open" i osvojili čak pet medalja, a nakon toga i na prvenstvu "Koloseumu Open Pančevo" još njih šest. Ako se zna da je na dvama natjecanjima sudjelovalo više stotina natjecatelja iz nekoliko država, onda je uspjeh više nego za isticanje.

Na Imperium Pazova Openu Taekwondo klub Orašje osvojio je pet medalja, od kojih dvije zlatne i tri brončane. Na ovome su prvenstvu bila čak 503 natjecatelja iz šest država. Na Međunarodnom prvenstvu "Koloseum Open Pančevo" oraški su taekwondoaši nadmašili sva optimistična očekivanja jer su doma ponijeli čak pet zlatnih medalja i jednu za osvojeno drugo mjesto, i to u konkurenciji od 345 natjecatelja iz četiriju država.
poster

- Naravno da sam sretan zbog iznimnog uspjeha. Konkurencija je bila vrlo jaka jer je riječ o klubovima iz više država i s puno duljom tradicijom ovoga sporta. Ali mi smo srčani na terenu i stalni treninzi, očito, daju rezultate - kaže nam trener u Taekwondo klubu Orašje Marko Stanić, grand majstor crnog pojasa 6. dan, čestitajući svim sudionicima ovoga turnira, ali i njihovim roditeljima koji im pružaju potporu u svom razvoju u zdravu osobu, koja se kroz sport uči biti bolja osoba.

Sportske borbe

Svakako treba istaknuti i osvajače medalja u sportskim borbama. Zlatom su se okitili pioniri Nives Stanić do 29 kg, Antonio Matanović do 33 kg, Harun Mahmutspahić +43 kg i Lana Stanić - kadetkinja do 47 kg. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Lana Zlatarević, juniorka do 49 kg. Osvojena medalja - poomsae: Harun Mahmutspahić osvojio je zlatnu medalju (pioniri, 2. kategorija). Taekwondo klub Orašje osvojio je i pehar za treće mjesto ekipno po broju osvojenih medalja.

Za posavinu.org piše: Nada Koturić