Nogomet
Typography

Darijo Srna za Hrvatsku je odigrao 134 utakmice, debitirao je 20. studenog 2002. godine, a zabio je 22 gola. Za njega je Euro u Francuskoj bio više od nogometa... Hrvatski nogomet dobio je novu tužnu epizodu, nakon one na Prateru 2008., s knedlom u grlu sjećat ćemo se i Lensa i poraza od Portugala u osmini finala.

Za jednog čovjeka ovo je bilo više od nogometa. Često je Darijo Srna gledao prema nebu, izgubio je oca nakon pobjede protiv Turske, vratio se na turnir, emocije su ga preplavile tijekom himni i suze su same potekle. Nažalost, kapetan se u suzama i oprostio od reprezentacije. Najavio je to još uoči Eura u Francuskoj.

oprostaj srne

68 puta bio je kapetan

Darijo Srna za Hrvatsku je odigrao 134 utakmice, debitirao je 20. studenog 2002. godine, a zabio je 22 gola, četvrti je strijelac reprezentacije u povijesti. Po povratku u kamp nakon sprovoda rekao kako se vratio upravo zbog tate koji je bio najsretniji kad ga bi ga vidio da igra u hrvatskom dresu. Kapetan je uvijek bio tu kad je trebalo.

Igrao je pod Barićem, Kranjčarom, Bilićem, Štimcem, Kovačem i Čačićom. Kapetansku vrpcu nosio je 68 puta. Kapetan je i na posljednjem turniru bio pravi vođa. Predvodio je Hrvatsku koja je bila hit prvenstva, ali ispala je od momčadi koja nije mogla dobiti Island, Mađarsku i Austriju, a nama nije stvorila ni šansu u 90 minuta.

Srna je jedan od igrača koji su obilježili hrvatsku reprezentaciju. Njegovo zalaganje i požrtvovnost nikad nisu bili upitni. Proživio je teške trenutke u reprezentaciji, igrao je ozlijeđen pa i nakon smrti oca.

Njegove suze tijekom himni izazvale su simpatije ne samo nas Hrvata već i cijeloga svijeta.

I na kraju možemo kazatai da je Hrvatska ponosna što je imala takvog kapetana...

HVALA TI ZA SVE I SRETNO KAPETANE,UVIJEK ĆEŠ NAM BITI U SRCIMA