Nogomet
Typography

Da se povijest u Bosni i Hercegovini samo malo drukčije odigrala i da je Herceg-Bosna od svjeta priznata doživjela svoju istinsku državnost, kako je to zamišljao njen utemeljitelj 1993. godine Mate Boban što mislite kako bi ona danas izgledala.

Kako bi izgledala nogometna reprezentacija Herceg-Bosne i njen nogometni sastav, sastavljen od igrača s Hrvatskim predznakom Hercegovine, Srednje Bosne i Posavine.

Naime nogometna reprezentacija Herceg-Bosne koja je formirana je 1994. godine predstavljala je Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu u međunarodnim natjecanjima u nogometu, kao samostalni nogometni savez, a dio države Bosne i Hercegovine.

herceg bosna 900

Takva reprezentacija nastupila je u samo jednoj utakmici protiv neke druge reprezentacije, a Bilo je to u međunarodnoj prijateljskoj utakmici protiv Paragvaja u Asunciónu, 21. travnja 1996. godine.

No, i dan, danas Paragvajski nogometni savez i FIFA vode susret protiv Herceg-Bosne kao službenu utakmicu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zašto je to tako, odgovor nam je nepoznat. Ta je utakmica je završila rezultatom 3:0 za domaćina Paragvaja.

Danas u ovo ludo vrijeme Korona virusa mladima ne dostaje sportskih susreta, navijanja, veselja i radosti. Kako bi stvorili barem malo osmijeha i ponosa mladi Hercegovci su izradili simulaciju reprezentacija Herceg-Bosne kako igra protiv reprezentacije Hrvatske u glavnom gradu Mostaru na Bijelom Brijegu.

kroatien 900

Napominjemo da je ovo samo simulacija i prikaz kako bi danas izgledao susret reprezentacije Herceg-Bosne vođena svojim kapetanom Ivanom Rakitićem protiv reprezentacije Hrvatske i njihovim kapetanom Lukom Modrićem u jednoj prijateljskoj utakmici na Stadionu Bijeli Brijeg u Mostaru.

Uredništvo portala se ograđuje od bilo kakve uvrede pojedinaca jer tema i sadržaj ovoga videa nije namijenjen da nekoga uvrijedi, nego služi samo kao sportska simulacija.


herceg bosna kroatien1024

Ukoliko bude određeni broj zainteresiranih onda bi se moglo razgovarati o dizajnu nogometne opreme i dresova reprezentacije Herceg-Bosne koja bi kasnije išla u izradu i tiskanje, a tu bi svakako bile poželjne i navijačke pjesme kako bi bodrile igrače reprezentacija Herceg-Bosne .

PRESS posavina.org