Odžak
Typography

Na svome listopadskom hodočašće Gospi Kondžilskoj u nedjelju 31.10.2021. Gospino svetište Komušinu-Kondžilo posjetila je Udruga "Život" iz Odžaka sa svojim današnjim župnikom i dekanom Doborskog dekanata preč. Ilijom Orkić. Tom zgodom su zahvalni župljani posjetili i grob pokojnog odžačkog župnika Dr. don Ive Balukčić (03.10.1953.+29.10.2012.). gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće.

udruga zivot

Također su se prisjetili tog velikog teologa, župnika i na da sve čovjeka kojem je na srcu bilo međusobno povezivanje Hrvata: „Progoni i stradanja Hrvata i katolika, a osobito u nedavnoj srpskoj agresiji na BiH gdje je pomogao da je velika većina Hrvata katolika iz BiH našla svoje novo prebivalište u Hrvatskoj, ali uz želju da ne zaborave ni oni ni njihova djeca gdje su im korijeni.

Pod tim vidom želio je jasno reći i Hrvatskoj državi i hrvatskoj Crkvi: ne zaboravite nas, ne ostavite nas, vaša pomoć nam je dragocjena. Mi smo vam dali s naše strane što smo mogli, a to su žive osobe, članove Crkve, duhovna zvanja koja su porijeklom iz BiH.

Više o tom velikom čovjeku i svećeniku pročitajte klikom ovdje

Za Posavinu.org priredio Mišo Perak