Pejo Gašparević
Typography

Naš suradnik  Pejo  Gašparević  imenovan je u Odbor časti za izbor Počasnika u Kuću slave splitskog sporta. U taj su Odbor imenovani uglednici iz javnog,kulturnog i društvenog života s upečatljivim  biografijama i  i prepoznatljivim reputacijama.

Gašparević je tim povodom izjavio kako  mu godi ovo imenovanje jer ono dolazi iz splitskog sportskog  miljea  koji je iznjedrio mnoge  sportaše svjetske klase i koji zna primijetiti individualne vrline.

pejo1 1024 
"Priznajem kako sam ugodno iznenađen ovim imenovanjem ali istodobno i počašćen  što ću  u tom Odboru biti u društvu s,   primjerice, proslavljenim košarkaškom Željkom  Jerkov, alpinistom  Stipom  Božić - koji se na  najviši planinski vrh svijeta Mount Everest popeo dva puta, rektorom  splitskog  Sveučilišta Draganom  Ljutić, županom splitsko-dalmatinskim Blaženkom  Boban, akademikom  i bivšim Hrvatskim ministrom vanjskih poslova Davorinom  Rudolf.......," rekao je  Gašparević.

Dodao je kako su ga poznanstva i prijateljevanja sa splitskim sportašima oplemenila i dodatno pojačala njegovo zanimanje za oblikovanje taktike i strategije u sportskim nadmetanjima.

Redakcijsko izvješće
21. listopada 2019.