Posavina
Typography

- Rivalstvo i netrpeljivost među navijačima Dinama i Hajduka, popularnim Bad Blue Boysima i Torcidašima, traju dosta dugo,  ali je rijetkost da navijači popularnih „modrih“ i „bilih“ zajedničkim dogovorom pokrenu humanitarnu akciju.

Jedinstveni prostor u BiH i RH je općina Domaljevac Šamac gdje već 17 godina pokazuju da mogu biti zajedno u humanitarnoj akciji. U najvećem broju to su branitelji, pa ne čudi stoga što osim srca hrabrosti i domoljublja imaju i humano srce. I ove godine navijači Dinama i Hajduka odlučili su organizirati humanitarnu nogometnu utakmicu, a kompletan prihod od ulaznica namijenili su za mještanina, branitelja Tomu Madžarevića - Tošu kojemu je dijabetes oduzeo vid.

                                                                Više od sporta

Na stadionu Mladosti u Domaljevcu odigran je humanitarni susret za Tošu u kojem nije bilo rivalstva i netrpeljivosti navijača Dinama i Hajduka. Sve je proteklo u duhu sporta, korektnog navijanja i pružanja potpore prijatelju. - Rezultat je najmanje važan, a u pozadini svega je humanost. Pokazujemo ovdje u općini Domaljevac Šamac da navijači ne moraju biti samo huligani, već su uvijek u prvom redu kada treba neka pomoć, istaknuli su Mato Petričević predstavnik BBB i predstavnik Torcide Mirko Matić. Možda na drugim područjima ove skupine budu suprotstavljene, no ovdje u Domaljevcu mi surađujemo. Naravno da volimo da pobjedi svaki tim na sportskom terenu, ali nakon utakmice je zajedničko druženje. Bilo je godina da su braća igrala u suprotnim ekipama, ali to nije umanjivao sportski rivalitet, srčanost na terenu i zajedničko slavlje nakon utakmice, kazao nam je Matić, od početka uz sve dosadašnje akcije.

                                                                         Hvala svima

-Iznenađen sam tolikim odazivom i tolikim suosjećanjem. Zahvaljujem se svima na tome i nekako sam zbunjen jer nisam navikao na pomoć drugih. Mislim, uvijek je nekom drugom potrebnije. Sportaš sam u duši u svi me znaju po predanosti treniranju, bicikliranju, i to mi je uvijek puno značilo u životu. Sada se nekako snalazim, ali ne žalim se. I kada je najteže uvijek si kažem, nema te prepreke preko koje ne mogu prijeći. Nastojim se i dalje kretati  koliko mogu sa orijentirom štapa, i po sjećanju, kazao nam je Tomo. Skromna roditeljska kuća u kojoj živi dosta je udaljen od središta Domaljevca, na rubnom djelu, pa mu je nekoliko kilometara pješačenja pravi izazov. Kako nesreća ne ide sama, nedavno mu je preminula i sestra, pa sada Tomo živi sam sa roditeljima.

                                                                         Dar od srca

Nakon nogometnog susreta, kada su se slegli dojmovi, skupa sa Matom Petričevićem - Džinxom i Goranom Bomelićem -Bomom, stigli smo u skromni Tomin dom. Predali su mu prikupljenih 6.500 KM.- Ovo je Tošo od srca, a puno više smo ti željeli pokazati da smo uz tebe i onda kada možda nije baš sve kako si planirao. Puno ljudi otvorena srca za pomoć iz svih posavskih općina su uz tebe, poručili su. Smatraju kako je akcija uspjela. -Željeli smo pomoći našem Toši jer radi se o jednoj skromnoj osobi, branitelju koji nije tražio pomoć ali smo mi znali da pomoć dolazi u prave ruke, zaključuje Džinx i dodaje da osobito žele zahvaliti i upravi Dinama jer su za ovu utakmicu iz Dinama dobili originalne dresove u kojima igraju i ligi prvaka.

 utakmica01 nak bih 010821 m

utakmica02 nak bih 010821 m

utakmica03 nak bih 010821 m