Svijet
Typography

Naš suradnik Pejo Gašparević na poziv iz Europskog parlamenta sudjelovat će 21. ožujka ove godine u Bruxellesu u radu "Parlamenta građana." U povodu toga, prenosimo njegovu izjavu u cijelosti:

pejo gasparevic vijesti ba

"Poziv za sudjelovanje na ovom događaju u Bruxellesu doživljavam kao veliku čast ali i priznanje mojem profesionalnom novinarskom angažmanu. U pozivu kojeg je potpisao predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani navodi se kako će 'Paralment građana' raspravljati o trenutačnom stanju u Europskoj uniji te o budućim izazovima Europske unije. Predviđeno je da će se diskutirati o nezaposlenosti mladih, o pripremama Europe za novu budućnost, o zaštiti građana u turbulentnim vremenima, te o klimatskim promjenama.

Ovaj skup u Bruxellesu Europski parlament organizira u povodu 60. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora kojim je osnovana Europska ekonomska zajednica (EEZ) i Europska zajednica za atomsku energiju(Euratom).

Rimskim ugovorima udareni su temelji Europske unije (EU). Sadašnja Europska unija suočava se sa kušnjama koje su u posljednje vrijeme predmet mojeg analitičkog angažmana, pa sa radoznalošću očekujem ovu diskusiju u organizaciji Europskog parlamenta," rekao je Gašparević.

PRESS Posavina.org