Svijet
Typography

Papa Franjo će idući tjedan za svoj 80. rođendan dobiti jedan neobičan, ali i izvoran dar iz Hrvatske - naočale s drvenim okvirom izrezbarenim iz grane 1600 godina stare masline s otoka Brijuni, objavili su u subotu neki poznatiji mediji. Dar će Papi uručiti bračni par Viktor i Sanda Jeromel iz Prezida u općini Čabar koji su se prije trideset godina doselili u Gorski kotar iz Slovenije.

papa franjo

Ovaj bračni par se već dugo bavi izradom sportskih rekvizita, a Viktor je posebno vješt u radu s drvetom. Ideju da napravi drvene naočale dobio je kako keže od prijatelja i do sada ih je u domaćoj radionici napravio nekoliko stotina komada.

‘Cijelo sam vrijeme maštao kako bi bilo lijepo da napravim drvene naočale i za Svetog Oca, ali sam dugo tražio pravi materijal, što mi je na kraju i uspjelo. Na Brijunima su našli odlomljenu granu 1600 godina stare masline. U dogovoru s upravom Brijuna uspio sam dobiti mali komad i tako je počela ta priča’, kazao je Viktor u razgovoru za Slovensku televiziju.

‘Viktor je u te naočale uložio sve svoje znanje, ljubav i upornost. On je inače takav, kad nešto započne, to mora završiti i tada zaboravi na sve oko sebe’, pohvalila ga je supruga.

PRESS Posavina.org, Foto: Jeon Han

11.12.2016