Brod
Typography

bos brodHrvatsko kulturno društvo Napredak organizira od 28. lipnja do 1. srpnja 2012. godine u Slavonskom Brodu, međunarodnu konferenciju pod nazivom „Socijalni dijalog u jugoistočnoj Europi kao osnova Europskih integracija“, pod pokroviteljstvom Europskog centra za radnička pitanja (EZA) iz Njemačke koja je inspirirana socijalnim naukom Crkve, a čiji je i član HKD Napredak od 2010 godine.

Službeni dio konferencije počinje u petak 29. lipnja 2012. u 9:30 sati i u subotu 30. lipnja u 9:30 sati. U subotu, poslije završetka III. panela, predviđena je posjeta Otvorenoj kući u Garevcu (Modriča), čiji je primarni cilj pomoć povratku Hrvata u Bosansku Posavinu i promicanje pomirenja i proširenje prekogranične suradnje.

Socijalni dijalog je jedna od važnih komponenti dobrog i kvalitetnog života, ne samo u Hrvatskoj i BiH nego u svakoj zemlji. HKD Napredak ovom konferencijom upravo želi podsjetiti na taj bitan segment djelovanja te uz pomoć stručnjaka iz društvenog života kao što su organizacije: Sindikati iz BiH i RH, EZA-a  ( Europäische Zentrum für Arbeitnehmerfrage ) i Movimento Cristiano Lavoratori (MCL) iz Italije, „Cartel ALFA“ iz Rumunjske, Ženske organizacije iz Makedonije, CIFOTIE iz Portugala, i mnoge druge.