×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/dobra_voda
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/dobra_voda

Dobra Voda
Typography

Naslov današnjeg našeg članka je ponovo po jednoj poznatoj izvornoj pjesmi „Selo moje sve me tebi zove“,a ovaj put ću pisati o događanjima u našem selu Dobroj Vodi od prošloga moga pisanja,sa posebnim osvrtom na jučerašnji dan kada je bilo doista živo u Dobroj Vodi gdje su nas posjetili lokalni čelnici općina sa svojim zamjenicima,te ostali ugledni gosti na čelu sa potpredsjednikom Republike Srpske Josipom Jerković.

Zadnji moj članak je bio prije točno četiri godine,a od tada se nešto i uradilo kod nas. Najbitnije da je počela ponovna elektrifikacija našega sela,a prvo je struju dobila naša kapela,a nakon kapele se krenulo kroz zaseok „Kićiće“ te je napravljeno oko 2 km električne mreže,a obećan je i nastavak,te dovršetak elektrifikacije toga zaseoka,ali i početak dijela prema izvoru Dobra Voda i gradnja trafo stanice.

Još je uređeno i oko 500 metara ceste od izvora prema „Zelengori“. Za sve što je urađeno zahvalni smo lokalnim čelnicima,najprije načelniku općine Modriča Mladenu Krekiću,te voditeljima elektre u Modriči i Bosanskom Brodu Zdravku Todoroviću i Gradimiru Vukmanu. 

A povodom toga smo ih odlučili ugostiti i počastiti,što se i dogodilo u četvrtak 04.06. Većina ih se odazvala i počastila nas svojim dolaskom,a bili su tu načelnik općine Modriča Mladen Krekić sa svojim zamjenicima te predsjednikom skupštine Petrom Gagulić, načelnik općine Bosanski Brod Ilija Jovičić sa svojim zamjenicima te predsjednikom skupštine Ivom Mijić, Direktor elektre Modriča Zdravko Todorović sa svojim zamjenikom,potpresjednik Republike Srpske Josip Jerković,naš župnik župe Brusnica Marko Hrskanović, poznati poduzetnik iz Modriče Novica Kuzmanović te drugi ugledni gosti,a sve je to još i medijski popratio novinar radija Republike Srpske i Dnevnog avaza.


U opuštenoj atmosferi uz jelo i piće ostalo se do kasnih večernjih sati,a malo se govorilo i o daljnjoj elektrifikaciji našega sela te o asfaltiranju dijela puta do Kapele (nekih 300 metara).


Još ću napomenuti da smo kao lokaciju ovoga okupljanja izabrali nedavno obnovljenu kuću Jure Mikulića koji je svojim sredstvima napravio osnovno na uređenju. A pokrovitelj ovoga okupljanja je udruga „Sveta Ana“ koja okuplja ljude sa ovih prostora,odnosno nekoliko ljudi iz udruge je doniralo potrebna sredstva,te im se svi ovim putem zahvaljujemo.

{gallery}dobra_voda{/gallery}

 

Kratki video izjave Josipa Jerkovića

05.06.2015. Josip Martić
www.dobravoda.bloger.hr

{jathumbnail off}