Domaljevac
Typography

Na ogromnom platou pod otvorenim nebom i podijem samo za glazbu, s pogledom na zvonik župne crkve sv. Ane, a nekako simbolično i u blizini Doma zdravlja i Centra zdravog starenja kamo svi idemo, u Domaljevcu je održana najveća do sada u tom posavskom mjestu motoristička fešta.

Udruga motorista općine Domaljevac-Šamac “Lucky Luke” glavni je “krivac” motorističkoga okupljanja. Dva su desetljeća postojana motorističke udruge dostojna velike fešte pa je zrak u Domaljevcu dva dana mirisao na oktane, odzvanjao prepoznatljivim “pucanjem” guma i glazbom nekoliko rock bendova.

- Među nama nema nikakvih razlika, svejedno nam je tko koliko ima, je li bogat ili ne, politički ili drugačije obojen, samo nam je jedno važno da mora biti zaljubljenik u ove prekrasne dvokotače - kaže nam pokretač lijepe motorističke priče Domaljevca Zoran Koturić ili, kako je to uobičajeno reći za prepoznavanje osoba u posavskom kraju po nadimku ili primenku - Žohar.

Moto-zaljubljenici jako dobro znaju kako su mladi budućnost pa je Žohar nakon 20 godina predsjedanja Udrugom “Lucky Luke” to mjesto prepustio mlađem motoristu Anđelku Banoviću Losu.

motoristi domaljevac

- Bilo je jako puno moto-fešti koje nismo propuštali. Obišli smo BiH i zemlje okruženja, pa i dobar dio Europe zbog moto-druženja. Sada su nam to uzvratili dolaskom u Domaljevac. Puno ih je stiglo iz RH, Njemačke, Austrije i Švicarske gdje je veliki broj naših članova, no ne propuštaju svako okupljanje Lucky Lukea. Ipak, izdvaja motoriste iz Livna Vukove.

- Livnjaci su nam puno pomogli u vrijeme poplava, bili su s nama u teškim trenucima, donijeli čamce i dijelili dobro i zlo, osobito predsjednik Darko i Anđelko. Vukovi, svaka vam čast, zadužili ste nas - poručuju motoristi Domaljevca.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić