Održavanje higijene tijela, odjeće i prostora u kojem boravimo jedan je od glavnih preduvjeta za očuvanje zdravlja. Naša koža uspješno izvršava više zadaća istovremeno, obavljajući nekoliko ključnih funkcija za naše cjelokupno zdravlje, a njezina najvažnija zadaća jeste djelovati kao zaštitna barijera između našeg tijela i vanjskog svijeta.Blago kiseli zaštitni sloj kože ključan je za funkcioniranje njezine zaštitne barijere, a sapuni prirodnih hranjivih sastojaka pridonose uravnoteženju mikrobioma kože, te štite njezin hidrolipidni sloj.

Priznajem kako je finalna utakmica Kupa BiH HOK Domaljevac - OK Mladost Brčko odigrana u Orašju dodatno rasplamsala moje Zavičajne emocije. Priznajem da sam uz mnoštvo obveza svim srcem i dušom želio tog dana 13. ožujka 2022. godine biti dio toga za Zavičaj velikog sportskog događaja. I pošlo mi je za rukom ishoditi toliko vremena taman da mogu otići na tu veliku utakmicu u Orašje.

Gdje je danas, što radi i čime se bavi čovjek koji je dva mandata bio na čelu Domaljevca? Baš u vrijeme kada se udarnički gradilo i radilo i kada su u Domaljevcu izgrađene, urbane, kulturne sredine s jakim mjesnim institucijama. Bilo je to vrijeme kada se politički čeličilo i učilo demokraciji. O tom vremenu za jučer, danas i sutra svoju ispovijest za ovaj portal ispričao je Željko Josić docent doktor politikoloških znanosti.

Svima nam je jasno kako na nebu postoje zvijezde, a isto tako postoje i zvijezda na estradnom nebu. To su svakako pjevačke i sviračke zvijezde. Zvijezde i zvjezdice. One koje to više, i one koje to manje jesu.
I njihova veličina često biva percipirana (umjetnim) sjajem reflektora, koje netko usmjerava prema njima ili pak drugima. Koliko danas takve zvijezde mogu zasjati onim svojim istinskim pozitivnim bogatstvom umjetničkog izražavanja, ali da budu primijećene i prepoznate u svom životnom ostvarivanju?

U Posavini je od davnina neizbježna zimska igra u prstenu, pa je tako bilo i ove 2022. godine. Čim je vrijeme pokazalo da su epidemiološke mjere COVID-19 barem malo blaže, određena su Posavska mjesta počela organizirati ovu posebnu igru koja privuče veliki broj igrača i znatiželjnika.

More Articles ...