Domaljevac
Typography

𝐏𝐫𝐯𝐚 𝐭𝐯𝐨𝐫𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐬𝐥𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐝𝐚 𝐮 𝐁𝐢𝐇 svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visoko kvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama.

tvornica sladoleda


Podsjećamo, dosadašnja djelatnost firme YimoR je trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont – prvi BH diskont. U svojoj mreži prodavnica nudimo bogat asortiman roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd. U ponudi se nalazi preko 600 brendova s oko 10.000 artikala koju čine mnogobrojni proizvođači iz BiH kao i poznate kompanije iz inostranstva, od kojih je YimoR za većinu njih direktni uvoznik. Posebno se ističu kvalitetni CLASSY proizvodi koji su u vlasništvu YimoR- a dostupni po izuzetno pristupačnim cijenama poput Classy mlijeka, vrhnja, jogurta, šećera, konditorskih proizvoda, majoneze, začina, supa, konzervirane ribe, smrznutog povrća te brojni drugi.

S projektom izgradnje Tvornice sladoleda ove godine YimoR otvara novo poglavlje u poslovanju i na ino tržištu.

Tvornica sladoleda koju pokrećemo ove godine ujedno je i jedan od najvećih projekata u 34. godine postojanja kompanije. Vrijednost projekta je oko 15 miliona KM, a ulaganjem u najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju buduće tvornice sladoleda bit će otvoreno oko 100 novih radnih mjesta.

yimorRiječ je o jedinstvenom projektu u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući kojem ćemo postati prvi proizvođač najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i pripremljenog po najvećim standardima.
Sladoled će biti dostupan svim BH sladokuscima i potrošačima po pristupačnim cijenama. Plan je, između ostalog, dio proizvodnje od oko 70% pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u BiH na ino tržištu.

Napomenut ćemo da je Yimor DOO Domaljevac obiteljska firma, osnovana 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih firmi u Bosni i Hercegovini. Registrovana je za obavljanje proizvodnih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti. Yimor danas ima razvijenu veleprodajnu mrežu i 49 maloprodajnih objekata na teritoriji BiH, od čega su 22 registrovana kao YimoR, a 27 pod nazivom MEGA Diskont. Pored navedenog YimoR u svojoj strukturi posjeduje pakirnicu, Caffe-pizzeriu Romana i Svečanu dvoranu u Domaljevcu. Zapošljava preko 600 radnika i važi za firmu koja profesionalno pristupa poslovanju i motiviše svoje zaposlene. Ulaže u obuku, obrazovanje i razvoj zaposlenih.

IZVOR: YimoR marketi