Domaljevac
Typography
U Posavini je od davnina neizbježna zimska igra u prstenu, pa je tako bilo i ove 2022. godine. Čim je vrijeme pokazalo da su epidemiološke mjere COVID-19 barem malo blaže, određena su Posavska mjesta počela organizirati ovu posebnu igru koja privuče veliki broj igrača i znatiželjnika.
 
prsten domaljevac1
Tako je i ekipa prstendžija iz Garevca predvođena Vladom Tokić „Dikačom nakon turnira u Gornjoj Dubici i Vojskovi sudjelovala 25 i 26. veljače 2022. na velikom trećem po redu Memorijalnom turnir u prstenu "Marijna Leovac Garac" u Domaljevcu kojega su organizirali sportski klubovi HOK Domaljevac i HNK Mladost Domaljevac.
 
Bio je to događaj koji je premašio tu staru tradicionalnu igru. Zapravo, taj turnir je bio sportsko-gastronomsko-zabavni spektakl u kojem su se ekipe prstendžija i svi posjetitelji osjećali veoma ugodno uz čuvene Domaljevačke (Domlječke) sarme gdje se planirala ponuda od čak 3.000 komada koje su priredile vrijedne mještanke.
sarma
 

Kao i svaki događaj u Posavini ni ovaj nije mogao proći bez izvorne glazbe i ako su kako mi je kazao Vlado Tokić „Dikača“ svi nazočni igrači suosjećali veliku ratnu nevolju koja je ovih dana počela u Ukrajini.

U tom gurmansko-glazbenom ambijentu u Hrvatskom kulturnom centru u Domaljevcu, natjecale su se 32 ekipe prstendžija pa čak i onom iz Kiseljaka.
 
Od 8 ekipa u drugoj večeri, ekipa Garevca je ispala u četvrt finalu od igrača Balegovac-Žabari koji su i osvojili ovogodišnji Memorijalni turnir u prstenu "Marijan Leovac-Garac" u Domaljevcu.
prsten domaljevac
 
Turnir je završen u subotu na večer kada se saznalo i ime pobjednika turnira u traženju PRSTENA kada su se podjelile i novčane nagrade.


1. Balegovac Odžak 2300 km
2. Oštra Luka Špionjaci 1000 km
3. Srebrenik 500 km


Pobjednicima čestitamo, a ekipi Garevca koja iznimno voli ovu igru želimo puno uspjeha u daljnjim nadmetanjima jer kako mi kaže Vlado Tokić oni posjećuju ne samo turnire okolnih mjesta već idu i u Srebrenik, Bijelu , Žepče, Osijek, Tenje, Josipovac itd.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak