Nada Koturić
Typography

TOLISA-Slavljenički deseti rođendan Zbog Adoro Tolisa obilježio je prekrasnim glazbenim ozračjem koje su stvorili na koncertu u duhovnom središtu Posavine, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi. Prepuna crkva ljudi odisala je slavljeničkim raspoloženjem pa su i note koje su članovi zbora oživjeli svojim glasovima poprimile neobično ugodan i topao zvuk.

tolisa crkva

Tome je doprinijela i glazbenu pratnju na klaviru Marije Ilišević, burno pozdravljene jer napušta Adoro duhovno i glazbeno osnažena za daljnji životni put studiranja. Dvije darovite Matee također su pratnjom, jedna na violini a druga na gitari, dodatno uljepšale rođendanski koncert Adora. Zboru je čestitao rođendan gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić. -Svojom pjesmom u župu donosite pozitivnu energiju stoga zahvaljujem članovima zbora u ujedno čestitam, napose prof. Mariji Nedić koja ih vodi i sa njima predano radi, kazao je gvardijan toliškog samostana fra Mario Jurić.
tolisa zbor1

Voditeljica zbora, i, rekli bismo duša prekrasnog zbornog druženja je prof. glazbe Marija Nedić. Njene izvedbe pjesama uvijek su obrađene na njen poseban način. -Ovo je naš najposebniji rođendan a prije deset godina ovo je bila tek ideja jednog fratra fra Marijana Živkovića, ili kratko fra Miće, koju je podijelio sa mnom. Prihvatila sam taj izazov i presretna sam zbog toliko radosti koje smo pronosili gdje god smo pjevali, a poznato je da tko pjeva dvostruko moli. U svakoj zajednici postojanje zbora mladih koji svoju mladenačku energiju daruju glazbi veliko je obogaćenje. tolisa dirigentica

Rezultat je to velikog rada pa i velikog odricanja. Danas je u zboru 25 pjevača i na slavljeničkom su koncertu pjevali kao jedan. Zadovoljstvo je biti dirigent tim divnim osobama koji neizmjerno vole glazbu. Znam i to da smo amateri, a naše je pjevanje tako iskreno i srčano da uspijevamo doprijeti do srca svih vjernika i svih koji nas slušaju. Zahvaljujem svim fratrima i časnim sestrama, a osobito gvardijanu fra Mariju na svoj potpori i lijepim riječima koje je uvijek govorio o našem zboru. Na poseban način koncert je uljepšao i naš mali orkestar te klavirska pratnja Marije Ilišević koja je već nekoliko godina i korepetitorica našeg zbora. Svima beskrajno hvala, poručila je tijekom koncerta prof. Nedić.

tolisa sviraci

Marija Nedić prof. glazbene kulture u Orašju okuplja deset godina zaljubljenike najljepših nota. Raznih profesija od profesora, njihovih učenika, studenata, djelatnika raznih profila, no svi su ujedinjeni bezgraničnom ljubavlju prema glazbi. Redovito vježbaju u prostorima franjevačkog samostana u Tolisi gdje imaju svoj kutak.

–Glazba je moj život, moj način da izrazim kreativnost unatoč brojnim obavezama kao supruga i majka tri dječaka. Kada se nešto voli sve se može organizirati a rad sa zborom je nešto posebno. Prelijepo je biti sa njima, raditi i zajedno uživati sa svakom pjesmom koju iznjedrimo, kazala nam je prof. Nedić. Na rođendanskom je koncertu Adoro izveo prekrasne skladbe ne samo duhovnog sadržaja već i znalački obrađene teme poznatih autora zabavne glazbe. Predstavili su i svoju novu pjesmu i snimljen spot. Nova je pjesma donijela ponovo osmjeh na lica zaljubljenika ne samo duhovnih pjesama već i nota koje sobom nose više od glazbe – zvonku radost življenja.tolisa zbor

Za Posavinu.org piše: Nada Koturić