P. Mahala
Typography
Lijepom našom - himnom svih Hrvata, koju je uživo izvela Ana Matanović i minutom šutnje za sve poginule branitelje, počeo je sinoć u Posavskoj Mahali predizborni skup HDZ-a BiH i stranaka okupljenih u HNS-u.
Sve prisutne pozdravio je predsjednik temeljnog ogranka Jozan Pudić, a o značaju nedjeljnih općih izbora govorio je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak i kandidat za županijski parlament Ilija Ilić.  Presudno je da građani izađu na izbore i daju svoje povjerenje legalnim i legitimnim predstavnicima na svim razinama vlasti, upozorio je Ilić.  Samo tako Hrvati u BiH mogu opstati i izbjeći ne tako davno viđeni scenarij da drugi umjesto njih nameću svoje  predstavnike od kojih će najmanju korist imati upravo Hrvati kao najmalobrojniji narod u BiH, kazao je Ilić.
 

Ministrica Ana Andrić - kandidatkinja na listi za Skupštinu Županije Posavske predstavila je rad Vlade u proteklom mandatu, s posebnim osvrtom na projekte, koji su doprinijeli stvaranju boljeg i bogatijeg okruženja za sve građane. Jedan od tih projekata je i spomen park žrtvama Drugog svjetskog rata u Posavskoj Mahali, stradalim Hrvatima,  čija je krivica  bila što su nastojali samo opstati svoji na svome.

U vremenu, koje pred nama planiramo s partnerima iz HNS-a snažno poduprijeti i sve vidove socijalne skrbi, posebnu pozornost obratit ćemo brizi za starije i nemoćne, jer su nam oni - naše majke i očevi  najbolji magnet i poticaj za opstanak na ovim prostorima, kazala je ministrica Andrić. 

I ministar Darko Kasap -  kandidat HDZ-a BiH na federalnoj listi, osvrnuo se na dosadašnji rad županijske vlade, koja je financijski pratila  mnoge projekte u odžačkoj općini. Sve je to bilo i nužno i  moguće, jer su na mjestima odlučivanja bili predstavnici s ovog područja.

Zbog toga je važno da i nakon ovih izbora mještani potvrde svojim izborim kadrove koji će i na županijskoj i na višim razinama moći donijeti boljitak ovom području. To je jedini način koji vodi putu opstanka, a jedina stranka koja ga je trasirala je HDZ BiH, istaknuo je Kasap.

Mijo Matanović- kandidat na državnoj listi također je ukazao na značaj izbora legalnih i legitimnih predstavnika iz reda hrvatskog naroda u BiH. Hrvatima nitko ne može nametati svoja rješenja, oni moraju odlučivati u svoje ime i zbog toga svi skupa i na ovim izborima moramo potvrditi svoje zajedništvo, kazao je Matanović. Predizborni skup u Posavskoj Mahali uveličali su i članovi HKUD-a Napredak iz Odžaka spletom narodnih igara naseg kraja.