Pejo Gašparević
Typography

 Hrvatska ženska rukometna reprezentacija je na Europskom prvenstvu u Danskoj osvojila brončanu medalju. To je najveću uspjeh ženske Hrvatske rukometne reprezentacije u povijesti. U utakmici za treće mjesto Hrvatska reprezentacija je razmontirala domaću reprezentaciju Danske rezultatom 25:19.

zene rukomet

Prema prikazanim igrama na ovom Europskom prvenstvu može se reći kako ova Hrvatska reprezentacija, čiji je prosjek starosti igračica 24 godine, ima ogroman potencijal. Već sad je to velika reprezentacija koja igra moderan rukomet sa snažnom obranom, fantastičnom golmanicom Teom Pijević, munjevitim kontranapadima i brzim predavanjem lopte, moćnim šutevima s distance na protivnički gol, dodavanje pivotmenu na crtu.

Međutim, Hrvatske rukometašice imaju jednu posebnost - one vrhunski profesionalno odigravaju taktičke zamisli ali istodobno uživaju u igri - na njihovim licima se očitava radost igranja. Tu energiju radosti igračice prenose jedna na drugu i tako povećavaju svoju kolektivnu snagu, ali istodobno tu energiju radosti one prenose i na gledatelje koji uživaju u čarima rukometne igre.

Sport ne poznaje prepreke, u sportu ne važi riječ - nemoguće.

Za Posavinu.org piše Pejo Gašparević
20. prosinca 2020.zene rukomet1