Pejo Gašparević
Typography

Naš dopisnik i novinar Pejo Gašparević nas iz ravno izvještava o spektakularnom događaju u Splitu i utakmici između reprezentacija Hrvatske i Rusije. Već u subotu na večer na splitskoj Rivi bilo je živahno jer su se počeli slijevati navijači uoči odlučujuće kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo koja se igra na Poljudu u nedjelju u 15 sati.

utakmica pejo modric

Među pristiglim navijačima na Rivi sreo sam i skupinu iz Odžaka. Popili smo piće i svi smo bili obuzeti radošću što ćemo moći s Poljudskih tribina pratiti tako veliku utakmicu koja što će biti ova. Sport posjeduje moć da u tren oka mobilizira nacije. Sport spontano stvara prijateljstva među ljudima koji se ranije uopće nisu niti vidjeli.

Kapetan Hrvatske reprezentacije Luka Modrić je u subotu izjavio kako je ovo najvažnija utakmica za "vatrene" nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem su osvojili povijesno drugo mjesto.

"Imamo plan igre, mi smo spremni, znamo što nam utakmica nosi. Bilo bi idealno da se sutra plasiramo na Svjetsko prvenstvo," poručio je Modrić. Naglasio je kako se Hrvatska reprezentacija osjeća ugodno u Splitu.

utakmica odzak 1024

"Ambijent je fenomenalan, očekujem tako i u nedjelju - podrška s tribina bit će nam dodatni poticaj i motiv," istaknuo je Modrić.

Ponizno priznajem kako je mojoj novinarskoj strasti za velikim temama i za praćenje velikih događaja i ovaj put je udovoljeno - u subotu na večer preuzeo sam akreditaciju dobivenu od Hrvatskog nogometnog saveza koja mi omogućava obavljanje novinarskih zadaka na Poljudskom stadionu prije utakmice, tijekom utakmice i po njenom završetku. Nadam se da ću pisati izvješće o plasmanu Hrvatske reprezentacije na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Pristigle su i navijačke snage iz Domaljevca

Navijačke snage iz Domaljevca na današnjoj nogometnoj utakmici Hrvatska-Rusija u Splitu okupile su se u prijepodnevnim satima na Rivi. Uz piće je bila i ugodna ćakula. Pošto se većinom radi o mlađim dečkima od kojih neke nisam poznavao, zamolio sam ih da mi kažu čij i su. Ispostavilo se da sam s većinom njihovih roditelja dobar. Zapamtio sam izričaje neki od predstavljača, evo kakao su rekli da su sinovi: Đure Klarić, Brane Radžina, Stamenkov, Biberov........ Svakome sam potom pojedinačno rekao:"Pozdravi ćaću."

domaljevcani

 
Zapravo danas je za stolom na splitskoj Rivi bio Domaljevac u malom. Ugodno sam se osjećao i svim sam im rekao da uživaju u Splitu i u velikoj nogometnoj utakmici na Poljudu, te da kulturno navijaju.
Inače Riva je već u prijepodnevnim satima danas (nedjelja) bila stjecište navijačkih skupina. Nije nedostajalo navijačkog pjevanja i navijačkih pokliča.

Za Posavinu.org piše: Pejo Gašparević
13. studeni 2021.utakmica iskaznica