Pejo Gašparević
Typography

Uzbudljivo biciklističko putovanje Patricka Letice (Domlječkih korijena) od Švicarske do Japana steglo je do Karačija u Pakistanu odakle mi se javio danas (13.3.2023.) ističući da će neko vrijeme tu ostati a onda će nastaviti voziti u Indiju."Do sada sam biciklom na putovanju od Švicarske do Japana prevezao gotovo 7.000 kilometara i proputovao kroz 17 država. Osjećam se jako dobro," rekao mi je Patrick.


Posljednji put Patrick i ja smo se čuli kad je on stigao u Erbil u Iraku.

"Između Erbila i Bagdada u Iraku je oko 300 kilometra ali to je nestabilno područje na kojem ima i terorista te sam na preporuku prijatelja iz Erbila do Bagdada stigao avionom a bicikl mi je prijatelj prevezao svojim vozilom," objašnjava Patrick.PATRIK LETICA

Patrick je prvobitno bio planirao voziti kroz Iran ali je na upozorenje prijatelja zbog aktualne nestabilnosti i nesigurnosti u Iranu zaobišao tu zemlju pa je iz Iraka vozio u Kuvajt i Saudijsku Arabiju. Posebice ističe dojmove iz Saudijske Arabije .

"Bio sam na utakmici na kojoj je Kristijan Ronaldo postigao svoj prvi gol nakon prelaska u Saudijsku Arabiju," ističe Patrick. Napominje kako su u Saudijskoj Arabiji ljudi prema njemu bili dobri i susretljivi te su mu dok je vozio kroz tu zemlju davali vodu, voće i hranu. Potom je Patrick, kako mi je rekao, vozio kroz Bahrein te stigao u Katar u Dohu gdje je prošle godine bilo Svjetsko nogometno prvenstvo na kojem je Reprezentacija Hrvatske osvojila treće mjesto.patrik pauza

"U Dohi sam nosio hrvatski dres s imenom Luke Modrića - neka vide odakle sam," govori Patrick.

Nastavljajući svoj biciklistički pothvat putovanja do Japana, Patrik Letica je vozio kroz Ujedinjen Arapske Emirate. Dojmio ga je Dubai rekavši da nikada ranije nije vidio tako velik, izgrađen i lijep grad.
"Uživao sam u Dubaiju tri tjedna, trenirao sam džiudžicu, išao sam na plažu i kupao sam se. Prelijepo iskustvo," istaknuo je Patrick.patrik dubai

Tijekom boravka u Dubaiju Patricka je, kako kaže, posjetilo šest prijatelja iz Švicarske, ne svi odjednom nego odvojeno. Pojašnjava kako je zbog razdvojenosti morem između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Pakistana avionom iz Dubaija stigao u Karači. Poslao mi je i fotografiju, koju prilažem uz tekst, a koja ilustrira taj dio svijeta, to jest njegov avionski let od Dubaija do Karačija.
patrik letica ivan kosic
Patrick mi je poslao više fotografija s terena (koje prilažem uz tekst) a na jednoj od njih je, kako mi je rekao, Ivan Kosić porijeklom iz Boka.

"Ivan Kosić je rođen u Švicarskoj, ali i on je Posavac pošto mu je otac iz Boka. Našli smo se u Dubaiju gdje mi je došao u posjetu," kaže Patrick.

PATRICK, SRETNO TI U NASTAVKU TVOG PUTOVANJA BICIKOLOM DO JAPANA KROZ EGZOTIČNE PREDJELE SVIJETA!

Piše Pejo Gašparević