Pejo Gašparević
Typography

OK "Napredak" Odžak je 26.02.2023. večerašnjom pobjedom na domaćem terenu protiv glavnog konkurenta OK "Bosna" iz Kalesije 3:0 u setovima i službeno potvrdio svoj plasman u Prvu ligu BiH. Nakon devet godina OK Napredak je opet tamo gdje mu je mjesto - u najvišem rangu odbojkaškog natjecanja u BiH.

odzak1
Pobjedom momčadi iz Odžaka u odlučujućoj utakmici pred više od 600 gledatelja taj klub je pokazao da se zna nositi s pritiskom važnosti utakmice i da ima sportsku silinu za pobjeđivati u najvećim utakmicama.
Povratak OK Napredak iz Odžaka u Premijer ligu BiH je veliki sportski trenutak za Odžak ali i za Posavinu. Županija Posavska će od iduće sezone imati dva odbojkaška kuba u Prvoj ligi BiH - HOK Domaljevac i OK Napredak Odžak.

To je radosna sportska vijest ne samo za ljubitelje odbojke i sporta nego i za sve one koji u srcu nose Zavičajnu Posavinu. Već sada se može reći kako će susreti između OK Napredak iz Odžaka i HOK Domaljevac biti prava sportska poslastica i na poseban način Zavičajni derbi. odzak2

Prvoligaški rang natjecanja Domlječkih i Odžačkih odbojkaških družina u sebi nosi jednu snažnu poruku - i u Zavičajnoj Posavini se mogu ostvariti snovi. Odbojkaši, to jest sportaši, su tomu evidentan dokaz. Sportaši dvaju prvoligaških odbojkaških klubova su inspiracija i drugim profesijama da im se upornošću i radom snovi mogu ostvariti i u Zavičajnoj Posavini.

Plasmanom u Prvu ligu BiH Odžačke odbojkaške ekipe još jednom je ilustrirano kako je odbojka Posavski sport. Zapravo Posavina je postala domovina odbojke.odzak3Piše: Pejo Gašparević
Fotografije: Darko Kasap