Tolisa
Typography

Fotografski klub Orton iz Orašja je u petak 19. Studenog 2021. godine održao izložbu fotografija pod nazivom „Orton na putu“ u svečanoj dvorani Dvor u Tolisi. Fotografije koje su se mogle vidjeti nastale su na individualnim ili zajedničkim putovanjima članova fotografskog kluba Orton.

9

Kako prošle godine nije bilo samostalne izložbe, ove godine odlučili su prikazati nešto veći broj fotografija nego što je to prije bilo uobičajeno. Posjetitelji su, tako, mogli vidjeti 77 fotografija od desetak autora, članova Kluba. Veliki broj osoba je došao pogledati izložbu te se prema neslužbenim procjenama može kazati da je u Dvoru bilo oko 200 ljubitelja fotografije.

Okupljenima se u ime Ortona obratio Daniel Dominković dopredsjednik Kluba te je otvorio izložbu.

Za dobru glazbu pobrinuo se gitarist Željko Matuzović, odsviravši desetak pjesama. Za sve goste priređen je domjenak na kojem su se mogli kušati razni domaći specijaliteti. Osim tiskanih fotografija, putem video zida, prikazane su i Ortonove fotografije sa zajedničkih izleta i putovanja. Na njima se moglo vidjeti kako nastaju fotografije koje Ortonovci objavljuju i prikazuju na izložbama.

Na samoj izložbi su se mogle i kupiti željene fotografije i to po promotivnim cijenama a sav prihod od prodaje namijenjen je za liječenje Slađana Blažanović iz Ugljare. Veoma lijepa gesta organizatora i posjetitelja!

Riječ dvije o klubu

Fotografski klub Orton, osnovan je u studenom 2012. godine. Prvi je to klub ovakve vrstena području Bosanske Posavine. Želja im je da s vama podijelie najljepše detalje uhvaćene iz našeg kraja, naših ljudi, običaja, ravnice i oblaka… Jednostavno žele da i vi zavolite fotografiju ili da vam onda od danas bude još draža.

Fotografski klub Orton na svom Facebook profilu (https://www.facebook.com/fotoklubORTON/about) svakodnevno nudi nove fotografije i članke vezane za fotografiju stoga ih redovno posjećujte i uživajte u njihovim sadržajima!

PRESS Posavina.org