Tolisa
Typography

Šesti tečaj priprave za brak u Tolisi
Šesti tečaj priprave za sakramentalni brak u organizaciji Ureda za brak i obitelj i Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije održan je 30. ožujka na području Šamačkog dekanata – u franjevačkom samostanu i župi Uznesenja BDM u Tolisi.

Na susretu je sudjelovalo oko 60 zaručnika/ca iz različitih župa Šamačkog dekanata. Riječi pozdrava uputio je pročelnik Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije vlč. dr. sc. Dubravko Turalija.

Predstavio je plan i program tečaja te najavio prvu predavačicu prof. Anu Katavić koja je iz psihološko-pedagoške perspektive govorila o temi Psihologija bračnog para. Motivi izbora bračnoga partnera. Nakon psihološko-pedagoškog vida zaručnici su imali mogućnost pogledati na brak iz teološko-biblijske perspektive s koje je vlč. Turalija govorio na temu Osnovne odrednice kršćanskog braka.

tolisa 1024

Potom je uslijedio rad u skupinama u kojima je bilo vrlo aktivno. Polaznici tečaja su podijeljeni u sedam grupa, u kojima su izmjenjivali mišljenja o izazovima braka i bračnog života. Poslije rada u skupinama uslijedila je stanka za ručak.

U popodnevnim satima je dr. med. Ana Pecirep govorila s medicinskog stajališta o temi Seksualnost kao Božji dar. Prirodno planiranje obitelji. Pri kraju susreta zaručnici su upoznati o braku s pravno-moralnog vida s kojeg je dr. sc. fra Šimo Ivelj govorio na temu Božji plan o braku i obitelji.

Na kraju susreta nazočnima je uputio završnu riječ gvardijan fra Mario Jurić zahvalivši za nazočnost i doprinos životu zaručnika Šamačkog dekanata. Uslijedila je podjela certifikata i mogućnost za osobni razgovor.

Sljedeći tečaj priprave za sakramentalni brak bit će upriličen u Ramskom dekanatu u subotu, 6. travnja u župi Sv. Franje Asiškog u Rumbocima, s početkom u 09.30.

dr. Ana Pecirep / KT