U Županiji Posavskoj je u registru preko 2000 dragovoljnih davatelja krvi, koji su ovih dana ostali bez velikog humaniste, Mirka Tomaševića, čovjeka široke duše i jednog od rekordera u humanoj misiji darivanja krvi. Mirko je tragično stradao u krugu obiteljske kuće u Vidovicama, u noći s 5/6 kolovoza, na bizaran način, utapanjem u šahti za vodu.

OBAVIJEST  ZA JAVNOST

Poziv osobama koje imaju nekretnine u Općini Orašje:
Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u  katastarskim općinama Kopanice i Vidovice da prijave svoja prava na nekretninama u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Orašju.

ORAŠJE-Pod sloganom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ Udruge proistekle iz Domovinskoga rata općine Orašje prigodnim sadržajima obilježile su 23 obljetnicu 106 oraške HVO brigade. Sadržaji su bili prije svega u znaku sjećanja na poginule branitelje. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz Spomen obilježja u Vidovicama i Orašju. Održana je i svečana akademija.

orasje 106 hvo

sahVIDOVICE  07. veljače 2014. godine - Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Vidovice bila je domaćinom natjecanja učenika osnovnih škola u šahu. Svoje sudjelovanje uzeli su učenici svih sedam osnovnih škola s područja Županije posavske.

vidovice simpozijVIDOVICE - U Vidovicama je održan međunarodni znanstveni simpozij o Šimi Ivkiću. Simpozij je otvorio u ime organizatora skupa župnik vlč. Josip Senjak. Pozdravio je uz ostale goste i ministre u Vladi ŽP Blaža Župarića i Ivu Jelušića te devet uglednih predavača.

More Articles ...