Tek kada se odmaknemo od rodne Posavine glumca Ive Gregurevića, vidimo razmjere ugleda tog velikana hrvatskog glumišta koji nas je napustio 1. siječnja 2019. u 67. godini života. Ovoga puta u Zagreb sam stigla zbog predstavljanja monografije "Ivo Gregurević". Lijepo je i ugodno biti dio tog umjetničkog miljea i života koji je naš Ivo živio više od četiri desteljeća, tijekom kojih je nanizao dvjestotinjak uloga i ušao u živote mnogih.

Još veća čast bila je, uz ugledna imena kao što su Boris Senker, Daniel Rafaelić i Lada Martinac Kralj, potpisati se kao jedan od autora o našem velikanu u takvoj fascinantnoj i jedinstvenoj knjizi za koju su kazali da je nema ni veliki Marlon Brando.

Čudesnom pobjedom u gostima u Brčkom nad OK Mladost na njihovom terenu u subotu na večer (9. travnja 2022.) HOK Domaljevac se plasirao u finale playoffa Premijer lige BiH . Ova će se utakmica prepričavati generacijama i ući će u anale Domaljevca i Posavine jer je ostvarena nakon što je domaća momčad Mladosti povela u setovima 2:0. Nakon toga na scenu stupa povijest.

Posavljaci nisu baš štedljivi za blagdane i svi se slažu kako su oni božićno vrijeme kada treba nešto dublje posegnuti u novčanik i priuštiti si ono što nas čini sretnima u ovo koronavrijeme. Božićne zvijezde neizostavne su u domovima za blagdane pa smo stoga zavirili u dom Slavice i Željka Lucića, jednih od najvećih posavskih cvjećara koji ljubav prema cvijeću već osmu godinu pretvaraju u uspješan biznis.

VUKOVAR - Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u prigodnom govoru u petak navečer u Vukovaru članovima Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske da je prvo što u Hrvatskoj treba učiniti građanima stvoriti osjećaj da ovdje imaju sigurnu budućnost, da smo sredina koja prihvaća drugačije od sebe i sredina u kojoj će se svatko osjećati sigurno i zaštićeno.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u četvrtak će emitiranjem Četvrtoga programa Hrvatske televizije (HTV 4) putem multimedijske platforme HRTi zamijeniti međunarodni televizijski kanal Slika Hrvatske, koji se satelitski emitira za Hrvate u iseljeništvu na području Sjeverne Amerike te Australije i Novog Zelanda, izvijestili su s javne televizije.

hrt 4

More Articles ...

Page 1 of 3