Uncategorised
Typography

Tridesetak hercegovačkih poduzetnika odlučilo je osnovati komercijalnu televiziju. Nakon  priprema koje su trajale gotovo godina dana poduzetnici će se okupiti sutra na utemeljiteljskoj skupštini u Mostaru na kojoj će odobriti osnivanje „Naše televizije“, kako će se zvati nova televizijska kuća u BiH, neslužbeno saznaje Hrvatski Medijski Servis.

tv studio bih

Nakon sudske registracije društva, dobijanja dozvola od RAK-a, osiguranja prostora, nabavke tehničke opreme, odabira uredničkog, novinarskog i tehničkog kadra, te koncipiranja programske sheme iosmišljavanja tv formata, planirano je da “Naša tv” počne emitirati program u jesen ove godine, neslužbeno doznaje HMS.

Sjedište Naše tv bit će u Mostaru, a program ove televizijske kuće će se putem operatera kabelske televizije moći pratiti u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

S novom programskom shemom, novim vizualnim identitetom i iz novih prostora u Sarajevu na jesen bi trebala nastaviti emitirati program i kiseljačka televizija TV KISS, koju je prošle godine kupio kreševski poduzetnik Svjetlan Stanić.

U Bosni i Hercegovini izlaze dva dnevna lista na hrvatskom jeziku, radio Herceg Bosne, čiji signal pokriva veći dio BiH, te više od 20 lokalnih radijskih postaja. Uz mnoštvo lokalnih, postoji i nekoliko vrlo utjecajnih internetskih portala. No, u tom hrvatskom medijskom mozaiku, već godiama se osjećao nedostatak televizije kao  „kraljice“ medija.

Kako se bh Hrvatima i dalje ne dopušta uspostava rtv kanala na hrvatskom jeziku u sklopu javnog rtv servisa BiH, hercegovački poduzetnici odlučili su osnovati komercijalnu televiziju, od koje se očekuje da bude nadomjestak hrvatskog rtv kanala u informativnom, obrazovnom i dokumentarnom programu, te da ponudi zanimljiv i atraktivan zabavni program za gledatelje širom BiH.

Kako će u isto vrijeme, s inoviranim progamom, novim vizualnim identitetom i iz novih studijsko-režiskih prostora iz Sarajeva početi emitirati i TV KISS, stjecajem okolnosti na medijskoj sceni BiH istovremeno će se pojaviti dvije snažne komercijalne hrvatske televizije.

Preuzeto s Hrvatskog medijskog centra: http://hms.ba{jathumbnail off}