Odžak
Typography

poplaveDanas je s početkom u 12 sati je održan još jedan sastanak stožera za obranu od poplava Općine Odžak. Na sastanku se čulo kako vodostaj Save i dalje opada i kako je otjecanje vode iz poplavljenih područja usporeno budući je razina vode na mjestima gdje je nasip samo dijelom odnesen došla na istu ravan.

Kako bi se pospješilo istjecanje vode nastojat će se što  prije staviti u funkciju ustava na Starači i Crpna stanica Zorice.

Tijekom dana nastavljena je evakuacija žive stoke kao i asanacija terena prikupljanjem uginulih životinja, pri čemu poseban problem predstavlja visika voda u poplavljenim područjima.

Značajan problem i dalje predstavlja kretanje stanovništva po poplavljenom području i skupljanje velikog broja znatiželjnika i automobila na punktovima na koje pristaju čamci.

Ti ljudi, kako je ranije kazano, smetaju u bavljanju poslova i izvrgavaju sebe, svoje obitelji i cijelu zajednicu opasnosti od prenošenja zaraznih bolesti. Posebno je to izraženo nakon početka izvoženja uginule stoke sa poplavljenih prostora.

Kako bi se to spriječilo Krizni stožer je izdao zapovijed o zabrani kretanja neovlaštenih osoba po polpavljenom području. Od sutra ujutro na te prostore će moći ući samo osobe koje će imati odobrenje od MUP-a ili s ovjerenim dozvolama do kojih će moći doći kod predstavnika svojih mjesnih zajednica.

Preuzeto sa:
http://info.odzak.ba/index.php/2-uncategorised/17-priopcenje-kriznog-stozera-20-5