Odžak
Typography

Koliko je aktualan trend starenja Posavine, potvrđuje i otvaranje staračkih domova u tri posavske općine. Prvi su s tim poslom krenuli u općini Odžak. Kolika je potreba u tom području za takvom vrstom objekata, potvrđuje činjenica da je Saša Antunović otvorio četvrti Dom za stare pod imenom “Senior” u Odžaku.

Urediti okoliš

U projekt je uložio više od pola milijuna maraka i zaposlit će 10 djelatnika, isključivo medicinskog usmjerenja. Šarolika je lepeza onih koji žele treću dob provesti u staračkim domovima. Najčešće se za njih opredjeljuju tzv. “zapadni” umirovljenici, ali nisu rijetki ni domaći, tj. oni koji uz skromna primanja za takav smještaj gotovo obvezno moraju imati potporu djece. - Dom je izgrađen prema EU standardima. Kada to vremenski uvjeti dopuste, na zemljištu od 5000 m2, gdje se nalazi novoizgrađeni objekt, bit će uređen okoliš u skladu s potrebama štićenika, kaže Antunović koji je upriličio svečanost otvorenja.

Zaposlenici medicinari

Kako na mladima svijet ostaje, simbolično je Dom otvorio najmlađi član obitelji Antunović, Filip, kojem su pomogli sestra Ivona i roditelji.

‘Senior’ ima 35 kreveta, a smještajni kapaciteti gotovo su popunjeni. - Doista nismo štedjeli na komforu, sve je novo i prilagođeno. Uz stalno zaposlene, vanjski su suradnici liječnik i fizioterapeut. Nama je kvalitetna usluga prioritet, no bez osmijeha i tople riječi upućene našim štićenicima ne bismo bili toliko traženi, kaže Antunović i dodaje da su otvoreni domova za stare u Novoj Biloj i Travniku, a planira projekt proširiti i u rodnom Žepču.

Za GIP piše Nada Koturić