Garevac
Typography

Zaklada Otvorena kuća u Garevcu u saradnji sa Javnom ustanovom “Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije” 8.3. i 9.3.2019. godine organizirala je prvu edukaciju za pisanje EU projekata. Edukacije su bile prvenstveno namijenjene Mladim HKD Napredak koji su došli iz Beča, Busovače, Tuzle , Žepča, Srebrenika i Sarajeva. Također radionicama su prisustvovali i mladi iz drugih organizacija iz Modriče ,Odžaka i Italije.

3

Prvi modul edukacija je polaznike naučio kako to izgleda projekt iz perspektive EU i kako u svojoj regiji mogu aplicirati te tako jačati ekonomsku i socijalnu situaciju. Nakon uvodnog predavanja, sudionici su podijeljeni u grupe u kojima su direktno radili na formiranju temelja jednog projekta kao što su:

Pristup logičke matrice- Analiza dionika , problema, ciljeva i odabir strategije
Analiza Stabla problema i Stabla ciljeva
Formiranje Logičke matrice2

Sudionici su na kraju prvog modula bili izuzetno zadovoljni jer su kroz praktičan način i radom u grupi savladali osnovne principe pisanja jednog EU projekta.

Dragan Grgić , sudionik iz Tuzle : “ Prva edukacija u Garevcu me naučila osnovne temelje početka pisanja jednog EU projekta. Otvorena kuća u Garevcu je mirno mjesto i radna atmosfera je bila na maksimumu. Ovdje je lako stvarati i ovim putem se zahvaljujem Otvorenoj kući , Napretku, ali i našim divnim predavačima, Martini i Tomislavu, koji su imali strpljenja i znanja naučiti nas jako važne stvari”

Sljedeća edukacija je već planirana sljedeći tjedan gdje će sudionici nastaviti razrađivati projekte koje su započeli i bogatiti Garevac svojom mladošću i idejama.1

1024

Izvor: HKD Napredak