Garevac
Typography

U četvrtak 29.12.2022. je u Garevačkom domu upriličeno druženje lovaca, lovačkog društva „Majna“ Modriča i lovne grupe Garevac-Kladari Donji kao i njihovih supruga i gostiju. Ponovo se u Garevcu na jednom mjestu pokazalo: zajedništva, sloga, moral i ljubav ovaj puta predvođeno organizacijom lovaca lovne grupe Garevac-Kladari Donji koji su spojili garevački jug i sjever, istok i zapad, Gornjane, Donjane i Trnjane, Kajiće s Lužanima i Bajama, Kladarima i jednim djelom Čardaka.

6

Hvala našim lovcima i lovcima iz Kladara Donjih što su dali sebe za ovaj jedan lijepi susret u našoj Posavini koji je napunio Garevački dom mladih. Kao i u svim drugim organizacijama i ovdje je bilo pojedinaca koje bi trebalo posebno istaknuti, ali oni nisu za to, oni kažu to smo mi i spremni smo raditi jedne za druge.

Svi nazočni gosti bili su počašćeni dobrom muzikom, pićem, ukusnim čobancem i mladom prasetinom, a uz to je uslijedila i veoma bogata tombola od 42 nagrade koje se mogu vidjeti na popisu dole niže u fotogaleriji.

Kako je to bila lovačka noć tako su i nagrade bile prilagođene lovcima pa su se na popisu našlli: 1 nagrada lovačka puška - sačmarica u vrijednoti od 1100 KM, 2 nagrada motorna pila Stil u vrijednosti 500 KM, 3 i 4 nagrada štap za naslon puške u protuvrijednosti po 300 KM, 5 nagrada automat za hranilicu u vrijednosti 150 KM zatim su uslijedile nagade noževa, prsluka, kapa, čizama, ruksaka, metaka, remenja za hlače, lovačke čarape, a tu su bile i nagrade donatora trgovine Mitrović, trgovine Šesma, benzinske postaje Rox, butik Majami, kozmetički salon Beauti, 1 šišanje frizerske radnje "Čuperak" kao i korpa voća i sokovi u vrijednosti 100 KM od Petra Luše iz Kornice. Hvala svima koji su sudjelovali u nabavci i darovanim nagradama ove bogate tombole.
 26
Mislim da su svi svojim kućama otišli veseli što su još jednu noć u ovoj 2022. godini proveli u zajedništvu svojih mještana i susjeda.

Veliki broj nazočnih gosziju je kazao kako je to bila jedna dobra organizacija i jedno veoma lijepo i veselo druženje koje je trajalo do jutra i za svaku je pohvalu. Ujutro u 10 sati u domu je bilo sve sreženo i počistito kao da se ništa nije ni događalo. "Svaka čast i kapa do poda našim lovcima i svima koji su učestovali u ovome prelijepom okupljanju i veselju" za portal je kazao Goran Tokić Dikača"
 
Mi iz uredništva portala se radujemo svakom ovakvom susretu koji povezuje, a ne razdvaja, koji ujedinjuje, a ne omalovažava i bit ćemo uvijek ponosni na takve osobe koje organiziraju nešto dobro i pozitivno za nas, za našu Posavinu i  njeno bolje sutra.27

Dao Bog da ovakvih susreta bude još više, a i ovaj da se pretvori u tradiciju koja će se nastaviti iz godine u godinu.

Za posavinu.org piše: Mišo Perak
30.12.2022.

{jathumbnail off}