Odžak
Typography

kuca nade odzakODŽAK - Dana 04.09.2012 g. u prostorijama Centra „Kuća nade“ u Odžaku održana je peta sjednica radne grupe Koalicje “NADA“, javila je predsjednica skipine za medije - Odžak Agnieszka Chwalinska.

Koalicja je u tijeku izrade  Akcionog plana za ostvarivanje ciljeva Strategije u oblast invalidnosti  Županije Posavske. Projekt podržava i financira  Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u suradnji sa savezom „Sumero“ i organizacijom „Kuća nade“.

Nakon teoretskog sagledavanja problematike, kao Koalicija ulazimo u sljedeću fazu, a to je – ISTRAŽIVANJE situaciju na terenu, tj. potrebe prepoznavanja kapaciteta  postojećih resursa. Da bi istraživanje bilo kvalitetno Koalicija je donjela odluku o uključivanju svi predsjednika mjesnih zajednica u općinama Odžak i Orašja, kako bi zajednički napravili bazu podataka o osobama s invaliditetom.

Oformljen je također tim stručnjaka za istraživanje i lobiranje, koji će voditi cijelu tu akciju, a to je: dokumentiranje slikom pristupačnosti objektima kao što su: škole, domovi zdravlja, vjerske institucije, pošte, banke, bolnice, općine, županija, i sve druge važne institucije, prikupljavanje podataka na terenu, kroz ispunjavanje anketnog listića.

Za zajedničko dobro molimo Vas da imate razumjevanja i podržite naš rad, a posebice one koje ćete susretati na ulicama naših gradova, koji su odgovorni za prikupljanje tih podataka  tijekom istraživanja. Hvala na razumjevanju, stoji u dopisu.


Preuzeto s: Radiopostaja Orasje