Modriča
Typography

kombi prometnaMODRIČA – 13. 03.2015. nesretan datum i crni petak za vozača iz Šamca! Na magistralnoj cesti Šamac - Sarajevo, u mjestu Botajica nedaleko od Modriče jutros u 3.15 sati se dogodila prometna nesreća u kojoj je učestvovalo kombi vozilo “fiat dukato koje je prevozilo opasnu radioaktivnu materiju "iridijum 192", i  putničko vozilo folksvagen polo.

U toj nesreći poginuo je vozač automobila “folksvagen polo” čiji su inicijali M.S. iz Šamca, dok su lakše ozlijeđeni vozač kombija “fiat dukato” R.B. iz Prijedora i njegov suvozač B.M, saopćeno je iz Centra javne sigurnosti Doboj.

Policija je odmah blokirala promet na mjestu nesreće i na ulazu u Modriču. Zatim je obavijestila nadležnu agenciju za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH te je izvršila uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju.

Nakon što je ovlašteni službenik Agencije utvrdio da u prometnoj nesreći nije došlo do oštećenja i ispadanja izvora iz kontejnera u kojem se nalazio radioaktivni materijal, te da nema opasnosti po ljude i okolinu.
Uviđajem je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila tako što je automobil “polo”, koji se kretao u smjeru Modriče, prešao u suprotnu prometnu traku i sudario se sa kombijem “fiat dukato”.

Nakon sudara kombi je sletio sa kolovoza i prevrnuo se na bočnu stranu, dok se “polo” zaustavio na kolovozu.
Na dijelu magistralnog puta gdje se dogodila saobraćajna nesreća od 3.15 do 11.10 časova saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen.

Na dijelu magistralne ceste Doboj-Modriča gdje se dogodila prometna nesreća od 3.15 do 11.10 sati promet je bio u potpunosti obustavljen, a vozila su se preusmjeravala na takozvanu starucestu preko Vranjaka i Koprivne.

PRESS Posavina.org-a{jathumbnail off}