P. Mahala
Typography

Župa Posavska Mahala u Doborskom dekanatu proslavila je svoj patron Bezgrešno Srce Marijino svečanom misom koju je predslavio vlč. Ljubo Zelenika, župni vikar u Odžaku. U koncelebraciji je bilo 16 svećenika u nazočnosti oko 180 vjernika. Na početku na nazočne pozdravio župnik vlč. Ivan Ravlić. Euharistijsko slavlje uzveličao je župni zbor iz Posavske Mahale. 

U propovijedi vlč. Zelenika naglasio je da srce igra važnu ulogu u životu čovjeka, po srce se sve mjeri: moral, odnos čovjeka prema čovjeku, zdravlje, poštenje…“Kad pogledamo prema Mariji i njezino srce, vidimo kako je ona do punine poštivala Božju logiku. Božja logika nije naša logika. Hvala Bogu da nije.

Sam je Bog rekao: moji puti nisu vaši put, ni moje misli nisu vaše misli. Imamo li hrabrosti razmatrati taj Marijin divni lik u svojoj svakodnevnici? Jeli joj se molimo iz koristi da ispuni naše želje i željice ili se trsimo biti kao ona. Njezin je život obilovao sitnicama, no, ona prosvijetljena vjerom, sve je smatrala i držala za važno.

Posjedovala je čudesno ravnotežu iz koje ju nije moglo ni anđelovo navještenje uzdrmati“ rekao je vlč. Zelenika i nastavio „neka nam BDM udijeli milost da Gospodin Isus učini naše srce po svome srcu u kojem će biti mjesta za Boga i za svakog čovjeka kao što ima i u Bezgrešnom Srcu Marijinu“ završio je kapelan. Nakon sv. mise upriličen je obiteljski stol za svećenike i uzvanike u župnom uredu.

Ivan Ravlić, župnik u Pos. Mahali