Pejo Gašparević
Typography

Osobno sam imao priliku upoznati izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića. Primjerice, još prije šest mjeseci mi je govorio kako mu je od ključne važnosti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji stvoriti dobru atmosferu u reprezentaciji i u javnosti.

Piše: Pejo Gašparević

Upravo se to sada događa, atmosfera je fenomenalna a i rezultat (fantastična pobjeda protiv Argentine 3:0 ) se vidi s mjeseca. Dalić je nakon pobjede protiv Argentine rekao kako dva dana uoči te utakmice igračima uopće nije spominjao taktiku nego im je govorio - izađite na teren i uživajte u nogometu.

Po mojem mišljenju Dalić je tim riječima hrvatskim reprezentativcima da "uživaju u nogometu" stvorio onu završnu i najvažniju pozitivnu atmosferu među igračima stavivši im na takav sugestivan način do znanja kako ima povjerenje u njihovu kvalitetu.messi

To je mobilizirajuća atmosfera koja potiče svakog nogometaša da na terenu bez trenerovog (izbornikovog) pritiska pokaže svoje umijeće i koliko vrijedi.

Utakmica protiv Argentine ilustrirala je svu raskoš talenta hrvatskih reprezentativaca koji je proključao u pravom trenutku i na pravom mjestu.

To je talenat koji nije prosipan "u prazno" nego se prelijevao u kvalitetu i producirao fantastičan rezultat-nezaboravnu pobjedu protiv nogometne sile Argentine.

argentina hrvatska

Ponizno zaključujem kako je takav Dalićev pristup igračima (da "uživaju u nogometu") bio ključan za fenomenalnu igru i pobjedu protiv Argentine. Dalić je tako pokazao kako je inovativan stručnjak, odnosno kako ima "nešto svoje."

Za Posavinu.org piše Pejo Gašparević
22. lipnja 2018.