Pejo Gašparević
Typography

Ovaj uradak je usklik moje radosti nakon što sam saznao da je odbojkaški trener iz Domaljevca Zlatko Ivić imenovan za izbornika kadetske muške odbojkaške reprezentacije BiH. Ta vijest ide u rang onih informacija iz Domaljevačko-posavskog zavičaja koje svojom ugodnošću protresu cjelokupno moje biće i stvaraju osjećaj neuništivog ponosa.

Piše: Pejo Gašparević

Zlatko Ivić je ilustracija da u Domaljevcu i Posavini, kako bi to rekli Dalmatinci, "još ima sviće" koja proizvodi svjetlost. Zlatko Ivić je odbojkaški vojskovođa Domaljevca i Posavine.

U povodu imenovanja Zlatka Ivića za izbornika muške kadetske odbojkaške reprezentacije BiH spreman sam izjaviti sljedeće: "Zlatko, od srca ti želim uspješan nastavak tvoje trenerske karijere. Tvoje imenovanje za izbornika kadetske muške odbojkaške reprezentacije BiH posve je zasluženo i plod je tvojeg dugogodišnjeg napornog rada koji je zapažen i na višim razinama.

zlatko ivic

Tebe lansiraju tvoji rezultati i tvoj temeljiti pristup poslu kojim se baviš. Iz mojih razgovora s tobom zaključio sam kako se ti ne samo baviš odbojkom nego ti živiš odbojku.

Ti si s odbojkom srastao kao nokat i meso, ništa vas ne može razdvojiti. Odbojka je način tvojeg života, to je tvoja religija. Ta strast za odbojkom je sila koja te gura naprijed. Odlično čitaš igru i na temelju toga stvaraš svoje vizije što treba učiniti.

Tvoja pronicljivost te osposobljava za stjecanje uvida u kapacitete igrača. Radujem se našim budućim razgovorima o filozofiji sporta, kreiranju taktike, oblikovanju strategije.....

Sport je čudesna stvar koja brusi ne samo tijelo nego i intelekt. SRETNO PRIJATELJU!"

Za Posavinu.org piše Pejo Gašparević
13. svibnja 2017.