Izbori 2014
Typography

hdz hnsHDZ BiH i partnerske stranke HNS-a započeli su izbornu kampanju na Kupresu skupom nazvanim Klauzura. Nakana je bila još jednom raspraviti o ključnim programskim načelima i potvrditi duh zajedništva uoči predstojećih Općih izbora.

KUPRES, 12.rujna 2014. godine

Sudionici Klauzure ispred Županije Posavske bili su nositeljica liste za Skupštinu ŽP g-đa Nada Ćulap, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta F BiH g-din Blaž Župarić, voditelj izbornog stožera OO HDZ BiH Odžak g-din Darko Kasap kandidat na listi za Skupštinu ŽP, ministar g-din Josip Vidović kandidat na listi za Zastupnički dom Parlamenta BiH i predsjednik ŽOM  ŽP sa predsjednicima OOM ŽP.


Uvodne riječi o početku kampanje HDZ-a i HNS-a BiH dao je dr. Nevenko Herceg, pročelnik Izvršnog izbornog stožera HDZ BiH. Od mnoštva gostiju nazočnim se obratio i predsjednik HDZ RH g-din Tomislav Karamarko kao i mnogi drugi ugledni gosti iz RH i BiH. O strateškim odrednicama izborne kampanje govorio je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH te kandidat za člana Predsjedništva BiH u ime koalicije HDZ-a i stranaka okupljenih u HNS-u BiH.

hdz hns posavciPredstavnici Županije Posavske na Klauzuri, Kupres 2014.god

{jathumbnail off}

7 PITANJA 7 ODGOVORA

  1. Gospodarska strategija HDZ BIH

  2. Konkretne smjernice gospodarskog razvoja u nadolazećem razdoblju; te Socijalna i zdravstvena  politika HDZ BiH

  3. Vladavina prava i ravna država u Programu HDZ BiH

  4. Pozicija Hrvata u oblasti medija i informiranja

  5. Obrazovanje, kulturna i znanstvena politika HDZ BiH

  6. Zaštita vrijednosti Domovinskog rata i branitelja u Programu HDZ BiH

  7. Aktivnosti federalne platformaške vlasti na razvlašćivanju županija (zakonodavne, financijske, kadrovske i sl. Aktivnosti)

O odnosu etike i politike govorio je dr. sc. fra Ivan Ševo, zamjenik provincijala Hercegovačke franjevačke provincije i predavač na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru
Nerijetko osobni etički standardi pojedinaca koji se bave politikom kao profesijom vrlo su često različiti od etičkih očekivanja onih koji su ih birali.

Stoga fra Ivan je postavio ključno pitanje: Kako voditi svoj narod i određeno društvo da u njemu svi ljudi budu u realnoj mogućnosti ostvariti specifično ljudske potrebe: slobodu, ljubav, pravednost, zaposlenje, dobar glas, itd.?

„Zvijezda vodilja i ujedno cilj svakog političkog angažiranja mora biti opće dobro. Političko djelovanje u društvu kao i u državnim institucijama trebalo bi biti velikodušno, nesebično služenje čovjeku i društvu, a nikako ne bi smjelo biti zloupotrijebljeno za osobno ili skupno bogaćenje zanemarujući pri tom zajedničko dobro cijelog naroda odnosno svih građana," istaknuo je fra Ivan Ševo.

Klauzura je nastavljena izlaganjima o sedam odgovora od kojih je koncipiran izborni program, te o načinima i sredstvima komuniciranja kampanje.
Na II. Panelu koji je nosio naziv „Strategija i organizacija kampanje" bilo je riječi o Planu i programu javnih nastupa u kampanji, promatračkim timovima HDZ-a BiH i Media planu kampanje.

Na predstavljanju Komunikacijske strategije i medija u kampanji, teme rasprave bile su: „Novi komunikacijski izazovi političke kampanje" i „Novi medijski kanali i Internet TV HDZ BiH.

U zadnjem dijelu II. Panela govorilo se o ulozi globalnih društvenih mreža u izbornoj kampanji.

Na III. Panelu bilo je riječi o BiH u Euroatlantskim integracijama. Govorilo se o poteškoćama i izazovima na putu BiH ka EU i NATO-u, „Partnerstvu za mir" i iskustvu Republike Hrvatske u procesu euroatlanskih integracija.
Klauzuru je zatvorio predsjednik HDZ-a i HNS-a dr. Dragan Čović, kazavši „Na nama je da razmišljamo kako pokrenuti BiH, kako na pravi način predstaviti hrvatski narod, i kako to na sličan način možemo kazati onima kojima ćemo se obraćati.

To je mjera jesmo li za sva vremena uspjeli, proteklih 15 godina djelovanja međunarodne zajednice u BiH na eliminiranju hrvatske političke volje u BiH, staviti u drugi plan. Mislim da smo napravili ogroman iskorak, i da će mjera onoga jesmo li to dobro odradili biti 12. listopada. Stoga vas pozivam da radimo mnogo više nego što smo do sada radili, da možemo provesti ovih 7 odgovora naše politike, i da vratimo čast političkoj aktivnosti u Bosni i Hercegovini."

Nakon završetka klauzure, izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH predvođeno dr. Draganom Čovićem, položilo je vijenac kod spomenika ispred crkve Svete Obitelji. A nakon toga svi su bili nazočni  na sv. misi.

Poruka predsjednika dr. Dragana Čovića je više no jasna!

Potreban FLASH PLAYER U PREGLEDNIKU
ukoliko nevidite videozapis pogledajte ga ovdje

https://www.youtube.com/watch?v=AqKMuebd1ng