Izbori 2014
Typography

j4Održan je predizborni skup HDZ BiH sa koalicijskim partnerom HSP HB u punom mjesnom domu u MZ Jošava. Skupu su se odazvali mještani Jošave kako bi poslušali poruku koju HNS šalje Hrvatima Odžaka.

Nedjelja 28. rujan 2014. godine

Skup u Jošavi otvorio je predsjednik TO HDZ BiH Jošava Josip Božić, a potom je riječ dao kandidatkinji za Županijsku listu ŽP Danici Ilić koja se obratila svojim sumještanima i ukazala na važnost ovih izbora. Nazočne je pozdravio i predsjednik ŽO HSP HB Posavina Slavko Suhalj koji je isto kandidat za Županijsku listu ŽP.

j5Nakon obraćanja Slavka Suhalja, domaćin je dao riječ tajniku OO HDZ BiH Odžak Darki Kasapu koji je ujedno i kandidat za Županijsku skupštinu, da predstavi sve kandidate na svim izbornim razinama.

U svom obraćanju skrenuo je pozornost da biračko tijelo općine Odžak zbog važnosti ovih izbora treba prepoznati sve kandidate sa HNS-ove liste. Nakon tajnika riječ je dobio ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša i kandidat za Zastupnički dom BiH Josip Vidovića, koji je mještanima u kraćem obraćanju objasnio ozbiljnost i važnost ovih izbora za Hrvate općine Odžak i ŽP.

j6Po završetku govora ministra Vidovića riječ je dobila predsjednica OO HDZ BiH Odžak i nositeljica županijske liste HNS U Županiji Posavskoj Nada Ćulap. U svom je obraćanju mještanima Jošave također naglasila važnost izbora, kao i onu činjenicu da HNS BiH predstavlja veliku većinu hrvatskog izbornog tijela, te je zamolila prisutne da ne raspršuju hrvatske glasove na stranke koje ne podržavaju Hrvatski narodni sabor.

To je prikazala primjerom našeg OV (25 članova) kojeg čini 11 političkih stranaka i gdje vlada totalni kaos kao posljedica neozbiljnosti političkih stranaka koje nisu prihvatile HNS-ovu listu.

Nakon izlaganja nositeljice liste Nade Ćulap većina prisutnih se uključila u razgovor iz kojeg se vidjelo da svi prisutni podržavaju HNS-ovo zajedništvo.
Nakon završetka skupa svi članovi sa liste HNS su otišli, upaliti svijeću i pokloniti se ispred spomenika palim braniteljima u Domovinskom ratu.

j3

Hrvatski odgovor!

{jathumbnail off}