Kornica
Typography

kornicka crkvaKORNICA - Danas  06.04.2014. godine u filijalnoj crkvi Svetog Josipa Radnika u Kornici održana je sveta misa. Sveto misno slavlje predvodio je velečasni Pavo Kopić iz Župe Žalosne Gospe u Čardaku.

Filijalna crkva Svetog Josipa Radnika u Kornici, koja je izgrađena 1984. godine, uništena je u ratnim sukobima 1992. godine. Prvo poratno okupljanje korničana kod crkve bilo je 07.05.2000. godine, i to u čast Blagoslova polja, kada je i služena prva misa ispred srušene crkve.

Nakon toga, otpočela je obnova crkve, da bi 2004. godine, kada je postavljeno i zvono, pohodio kardinal vrhbosanski Vinko Puljić.

Od tada je na crkvi urađeno puno radova, a 2011. godine završena je vanjska fasada.

Filijalna crkva Svetog Josipa Radnika u Kornici pripada župi Čardak, a pored naselja Kornica i Čardak,ovoj župi pripadaju i naselja Donji Kladari i Živkovo Polje.

Među nazočnim vjernicima kojih je bilo oko šesdet osoba nazočili su i čelnici ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS koji su kasnije prisustvovali konstituirajućoj sjednici gdje je osnovan prvi temeljni ogranak OO HDZ BiH Bosanski Šamac.

PRESS Posavina.org