Mišo Perak
Typography

Ovaj portal ustrajno prati događanja i sudbine naših ljudi koji svojom sudbinskom životnom stazom koračaju diljem svijeta i svojim neobičnim i ustrajnim radom i poštenjem pronose pozitivan glas posavski kako u svom zavičaju tako i izvan granica rodne nam grude Bosanske Posavine.

Ovaj puta smo iz anonimnosti izvukli gospodina Matu Lukić koji je rođen 1973. godine, u Osijeku, oženjen je i otac dvije kćeri. Maloljetni je branitelj, dragovoljac. Član je HDZ-a.

lukic bihGospodin Lukić je naše gore list, i ako je rođen, živi i obrazovan u Osijeku ne zaboravlja svoje korijene i svoje podrijetlo.

Sin je Ante Lukić iz Donjih Kladara i Ružice Lukić rođene Mišić iz Donjeg Hasića. Kao djeca Mato i njegov brat Zdenko su rado posjećivali Bosnu i Bosansku Posavinu te boravili u Donjem Hasiću ili u Garevcu kod tetke Dragice i tetka Antuna Fuglinskog.

I ako gospodin Lukić obnaša visoku dužnost u Osječko-baranjskoj županiji kao zamjenik župana ne stidi se reći odakle je i odakle potiče. Cijeni svoje ljude i u svojim mogućnostima im rado izađe u susret.

Tako je bilo i danas 14. lipnja 2022. godine u Briješću predgrađu Osijeka gdje se nakon dva i pol desetljeća doseljavanja naših Posavljaka u to naselje postavio asfalt u Zelenoj ulici gdje su isključivo oni naseljeni.

mato spomenik

Hvala gospodinu Lukiću kao i županu Ivanu Anušić i njihovoj političkoj opciji koji nas nisu zaboravili, a nećemo zaboraviti ni mi njih kada to opet bude bilo potrebno.

Za Posavinu.org piše: Mišo Perak
14. lipanj 2022.